Helyi életstílus

2023.02.20. 15:00

Az év fajai, szavazás, bemutatás

Már hagyomány, hogy hazánkban egy-egy élőlénycsoporttal vagy természetvédelemmel foglalkozó szervezet megválasztja az aktuális év faját.

Rimányi Zita

Már nagyrészt össze is állt a 2023-as csapat, amelynek tagjai ily módon reflektorfénybe kerülve nagyobb figyelmet kapnak idén. Két új szereplő, az év lepkéje és az év vadászható vadfaja is megjelent a szavazásra bocsátott kategóriák között, a nyertes a fecskefarkú pillangó és az európai őz. Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, amelynek eseményein rendre szerepet kap az év élőlényeinek bemutatása, felhívta arra a figyelmet, hogy idén először szavazhatunk az év beporzóira a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület jóvoltából. Szavazni március 1-ig elektronikusan lehet. A bányászméhek, a faliméhek és a szabóméhek közül online szavazás útján kiválasztott nyertes csoport kihirdetésére március 10-én, a beporzók napján kerül majd sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában