Brazil hangulatban

2023.03.14. 08:00

A nőket és a férfiakat köszöntötték a Balatonnál

Parádés nőnapi és fiúnapi jubileumi ünnepséget rendeztek Balatonudvariban, a művelődési házban az elmúlt hétvégén, amit az önkormányzat szervezett.

Kovács Erika

Fergeteges brazil táncokkal és az ottani harcművészetet bemutató capoeriával ajándékozta meg a közönséget a Sambrasil tánccsoport

Fotó: Kovács Erika/Napló

Érkezéskor a nők gyönyörű virágot, valamint „Igen, drágám” felirattal a házi munkát jelképező fakanalat kaptak, a férfiak pedig egy fiola házi pálinkát. Utóbbira egy piros szív kíséretében mókásan azt írták: „Veletek 25 év is sokkk!” Sötét György polgármester, aki a nőnapi műsort vezette, elmondta, minden évben köszöntik a nőket és a férfiakat Balatonudvariban, de ezúttal, a 25. jubileum alkalmából együtt rendezték meg az ünnepséget. Az elmúlt negyed évszázad legsikeresebb darabjait adták elő, kitörő vastaps mellett, a nőkből, illetve férfiakból álló amatőr, jelmezes csoportok a színpadon. 

Vidám előadásuk előtt fergeteges brazil táncokkal, egyebek mellett a pergő ritmusú szambával ajándékozta meg a közönséget a Sambrasil tánccsoport, az Együtt Balatonudvariért Egyesület jóvoltából. A csoport férfitagjai pedig bemutatták a capoeriát, a brazil tánc- és harcművészeti kultúrát. 

A hajnalig tartó jó hangulatról a Pepita 77 Tánczenekar gondoskodott. Az est háziasszonya Molnár Józsefné volt, aki egyben a fiúnapi műsort vezette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában