Anyák napja és ballagás

2023.05.02. 21:00

Ízlés szerinti virágok, egyéniséget tükröző idézetek

Anyák napja és ballagás. Két előttünk álló esemény, egyik sem kis ünnep, közvetlenül vagy közvetve szinte minden családot érint. Nem árt tudni és felkészülni, milyen virággal lepjük meg az édesanyákat, és mivel a végzős gyermekeinket, keresztgyerekeinket, mi az, aminek legjobban örülnek. Felkerestünk ezért egy igazán hozzáértő virágüzlet-tulajdonost, hogy megtudjuk, mi a trend manapság.

Benkő Péter

Színek, formák, idézetek – ha jól választunk, célba találnak Fotó: Benkő Péter

– Mindenképpen szeretném hangsúlyozni, hogy az örök klasszikusok mindig szép és nyerő ajándékok. Nem azt jelenti ez, hogy ne volna újdonság, az mindig van, de a hagyományos ajándékkal a virágok terén biztosan nem lövünk mellé – mondja Kovácsné Mészöly Ildikó. Megtudjuk tőle, anyák napjára egyaránt illik és keresett ajándék úgy a vágott, mint a cserepes virág. – Nagyon szeretik a vásárlók a szép csokrokat, s különösen a dekoratív virágboxokat. S hogy milyen virágot kapnak leginkább az édesanyák? Örök meglepetés a rózsa, a viola, kedvelt a papagájvirág és a pünkösdi rózsa. Ízlés kérdése inkább, ki mit választ, a korosztály nem játszik szerepet.

Ildikó elmondja, a ballagási ajándékoknál már más a helyzet. – A lányoknak gömbölyű csokrokat vásárolnak a legtöbben, a virágok vegyesek mind a fajta, mind a színek tekintetében, de a legnagyobb divat most a rózsaszínes árnyalat. Páratlan számú, három-, öt- vagy hétszálas csokrokat kérnek a vásárlók. Fiúknak 2-3 szálból áll a csokor, s jó ideje menő ajándék a bonbon-, illetve a pénzcsokor, amit igyekszünk aprólékos munkával, de ízlésesen elkészíteni – sorolja a kereskedő, s beszél a ballagási szalagokról is. Megtudjuk, itt is a klasszikus az, ami bejön, s ahogyan hosszú-hosszú ideje, ma is idézetek szerepelnek a szalagokon, a lényeg, hogy az idézet kinek-kinek a saját egyéniségét tükrözze. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában