Szépség

2023.05.04. 14:00

Macskát mentettünk a Somlónál, szerető gazdit keresünk neki

Egy nagyon szép, csíkos, sovány cica sétált Somlószőlősnél az esőben a minap, egyre jobban közeledett a 8-as számú főúthoz.

Kovács Erika

Bizalmatlanul, de megnyugodva ült az ölünkben az ázott kis macska Somlószőlősnél, biztosan érezte, hogy segítünk neki Fotó: Kovács Erika

A négylábú okosnak tűnt, ugyanis amikor jött egy autó, betért az út melletti földekre, aztán ismét visszament az útra, ahol továbbra is okosan, az út legszélén haladt. Aggódtunk, hogy véletlenül kimegy az út közepére, és így már a somlói úton elüthetik, ami még inkább megtörténhetett volna vele a forgalmas főúton, ahová közeledett. Ezért úgy döntöttünk, megpróbáljuk biztonságba helyezni. Megálltunk mellette az autóval, mire a négylábú tisztes távolságból megtorpanva nyávogott, aztán a befogásánál segített egy arra járó férfi, aki szintén megállt. Közölte, neki is van otthon macskája, de ezt a kis szerencsétlent már nem tudja befogadni. Így hát az autóban ölbe vettük az ázott kis állatkát, aki nagyon barátságosan viselkedett, már megnyugodva nyalogatta, tisztította magát, biztosan érezte, hogy jót akarunk neki. 

Nikoletta (balról) egy menhelyi önkéntessel már várta az esőben bandukoló, ázott cicát a devecseri Meggyeserdei Menedéknél, ahol biztonságba helyezték a riadt kis állatot Fotó: Kovács Erika

Segítséget kérve felhívtuk Minárcsik Sándort, a devecseri Meggyeserdei Menedék Alapítvány alapítóját, aki azonnal javasolta, vigyük el hozzájuk a menhelyre a négylábút, ahol már egy macskának való, ruhával kibélelt boxszal várták. Nikoletta, Sándor lánya azt mondta, a négylábú nagyon szép, egészségesnek látszik, egyelőre hazaviszik, rendbe teszik, aztán remélhetőleg mihamarabb szerető gazdira talál. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában