Megválasztották az iskola legfittebb tanulóját

2023.06.15. 21:00

A sport is helyet kapott a diáknap programjai között

A tanév végéhez közeledve diáknapot tartottak Pápán, a Kisalföldi AszC Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. A programok között a sport is helyet kapott, melynek keretében megválasztották az iskola legfittebb diákját.

Haraszti Gábor

A feladatoknál az erő mellett a megfelelő technika is fontos volt

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Ahogy azt Gál Imrétől, az intézmény igazgatójától megtudtuk, régre nyúlik vissza a kedvelt és várt diáknap, az idei különösen jól sikerült, ragyogó időben 11 osztály 11 állomást látogatott meg.

- A diákok a legkülönfélébb feladatokban mérték össze tudásukat, gyorsaságukat és ügyességüket – tájékoztatott az igazgató. - A jó hangulatú délelőtt folyamán az állomások között volt akadálypálya, rókavadászat, tesztlapkitöltés és memóriajáték, emellett főzőversenyt és asztalitenisz-bajnokságot is hirdettünk. A nap arra is kiváló alkalmat biztosított, hogy a diákok – elsősorban a kilencedikesek - egy kicsit jobban összeismerkedjenek a többiekkel, esetleg a közös érdeklődési körön keresztül barátságokat kössenek.

A crossfit-versenyt végül a 9. osztályos Szeibert Ádám nyerte.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

- Először minél több szabályos húzódzkodást kellett csinálni, ebből nekem 21-et sikerült - mesélte az első feladatot „Az iskola legfittebb diákja” cím büszke tulajdonosa. - A második feladat a súlyemelés volt, ha jól emlékszem abból 50 kilogrammot sikerült fej fölé kinyomnom, végül egy összetett feladat következett, ahol minden ötödik négyütemű fekvőtámasz után egy kilenc kilogrammos súllyal kellett egy nagyjából 70 méternyi kört megtenni és három perc alatt annyi ismétlést csinálni, amennyit csak lehet, itt négy alkalommal értem körbe. A feladatokat Vadicsku Szabolcs crossfit-edző nagyon jól állította össze, szabadidőmben otthon is végzek saját testsúlyos edzést, amit itt most tudtam kamatoztatni - mondta a győztes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában