Panorámát szegélyező szélkerekek, felhőrajzolatok

2023.06.18. 09:00

Kilátásvendégségben Dudaron

Nyújtózkodtunk, a magasba emeltünk a telefont, hogy le tudjuk fotózni a csodás kilátást, ami a dudari házak közül nyílik a bakonyi tájra.

Rimányi zita

Fotó: Rimányi Zita

Az autóból vettük észre az elő-előtűnő panorámát, megálltunk és szerencsére megsajnálták bénázásunkat a helybeliek, tudták is, hogy mit szeretnénk. Behívtak udvarukba, hogy gyönyörködhessünk abban, ami nekik minden nap megadatik és tudják, érdemes is azt megbecsülniük. A falu magasabban fekvő részéről rálátni a völgyben lévő, fák közé rejtett utcácskákra, előtűnik a református templom tornya, a távolban pedig a Tési-fennsík, az ott lévő falu pár háza. 

Egyébként Tés épp a hatlapátos szélmalmairól híres, amelyek rokonai, a fehér, méltóságteljes szélkerekek szépen szegélyezik a Dudarról nyíló panorámát, ugyanis Szápár közelében több is található. S ha már kilátásvendégségben lehettünk, hosszan néztük a felhőrajzolatok ajándékát, a szántóföldek színes, szögletes tábláit, feltöltöttük magunkat szépséggel és megörökítettük a látványt képgalériánkban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában