Strandnyitó program Balatonedericsen

2023.06.15. 19:30

Önkéntes főzőkből nem volt hiány

Az idei évi strandnyitó programon az eddigi legtöbb főzőcsapat állt a kondérok mellé Balatonedericsen. A 16 csoport tagjai között a helyi civil szervezeteken, baráti körökön kívül vidéki települések lakói is képviseltették magukat, különféle finomabbnál finomabb ételeket készítve.

Tóth B. Zsuzsa

A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület tagjai szokásukhoz híven palóclevessel készültek

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A balassagyarmati és keszthelyi tagokból álló csapat erdélyi csorbalevest főzött, a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület tagjai a szokásos palóclevessel készültek. Úgy 50-60 adagot főzött a csapat Krejczinger István koordinálásával. 

A lesencefalusiak közeléből jóféle paprikával és pluszhússal készülő körömpörkölt illata szállt, Balogh Árpádék Hódmezővásárhelyt és Edericset képviselve, és a mielőbbi Balaton mellé költözést fontolgatva betyárgulyást készítettek vadhússal, kapros túrós gombóccal. 

A Kálmán család Ízvarázslók csapata minden évben visszatérő a főzésnél, idén szintén a lehető legfinomabb ízek előcsalogatására készültek a babgulyásos kondérnál. A Nők a Balatonért Egyesület helyi csapata pincepörkölttel rukkolt elő, de nem hiányoztak a nemesvitai fakanálforgatók sem. 

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

25 kiló krumpliból sütötték a tócsit a mindig visszatérő Hegyaljai és Bakos-dombi Baráti Társaság helyi tagjai, akik a Tócsikirály címet is kiérdemelték a gyenesi Krumplifesztiválon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában