Olvasónktól

2023.08.07. 10:00

Falunap és búcsúi szentmise

Falunapot rendeztek július 29-én Borszörcsökön.

Fotó: olvasó

A padok, sátrak felállítása és az ebéd főzése már reggel elkezdődött. A műsorok előtt Modori László polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, majd felvázolta az önkormányzat jövőre vonatkozó terveit. Ezután Szekér Sylvia rendezvényszervező ismertette a műsorszámokat. 

Először a Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar előadását tekinthették meg a részvevők, majd a kicsiket Bóbita és Bendegúz interaktív gyermekműsora szórakoztatta. Ezt követte a somlóvásárhelyi Lyra Énekegyüttes vidám nótacsokra. Jurina Beáta és Szilinyi Arnold operettműsora alatt eleredt az eső, ez azonban nem rontotta el a jókedvet, hiszen a sátor menedéket biztosított a csapadék elől. A következő előadó Fercsi, a SlágerTV énekese volt. Miután elállt az eső, többen táncra perdültek a színpad előtt. Este 7 órától solymászbemutató várta az érdeklődőket, ahol sok érdekes információt tudhattak meg a baglyokról és a sólymokról, életmódjukról, illetve jellegzetes vonásaikról. 

A napot utcabál zárta, ahol Radics István szolgáltatta a zenét. Számos érdekes program kísérte a műsorokat, köztük lövészet, ahol katonák ismertették meg az érdeklődőket a fegyverekkel. A településen a falunap a templom búcsújához kötődik. Másnap, vasárnap 11 órakor a Szent Anna és Szent Joachim római katolikus templomban a szentmisét Németh József, a falu plébánosa mutatta be.

Menyhárt Máté, Borszörcsök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában