Három nap nyeregben

2023.08.24. 12:00

Jön a kapolcsi e-bike fesztivál

A Balaton Bike Tour és a BalatonBike365 csapata augusztus 25–27. között rendezi meg a Kapolcsi (e)Bike Fesztivált, amely háromnapos e-MTB- és Gravel-kalandot ígér a résztvevőknek a Balaton-felvidék és a Bakony határán, tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Juhász-Léhi István

A hobbikerékpárosok különböző nehézségű túrák közül választhatnak

Forrás: BalatonBike365

A kerekezők a túrák során felfedezhetik a vidék eldugott, de talán leggyönyörűbb útvonalait, amihez a szervezők a legmodernebb kerékpárokat biztosítják a helyszínen, de ki-ki hozhatja a saját bringáját is. A fesztivál három napja alatt ingyenesen kipróbálható több e-bike márka, és bemutatkozik a világ legkönnyebb e-MTB-je, a Scott Lumen is.

A hobbikerékpárosok különböző nehézségű túrák közül választhatnak. Naponta háromszor indulnak majd tematikus túrák a környéken túravezetővel, saját vagy kölcsönözhető elektromos meghajtású bringákkal, finom falatokkal, frissítővel, emellett instant túrákon is kipróbálhatjuk magunkat és a legújabb e-bike modelleket.

Lesz Kab-hegyi csúcstámadás piknikkel, Négyszögletű kerek erdő túra sajtkóstolóval, Tanúhegyek kapuja túra frissítőkkel. A túrák alatt a frissítőpontokról és a kulináris élményekről a helyi termelők és szolgáltatók gondoskodnak. Komolyabb erőnléttel is igazi kihívást jelent a Nagy Balatoni E-bike Futam, ahol a több mint 260 km hosszú Kapolcs–Keszthely–Balatonfüred–Kapolcs útvonalon 3700 méteres szintkülönbséget kell legyőzni a három nap alatt.

Magyarország leghosszabb gravel eseményét, a Balaton Bike Derbyt is kapolcsi központtal rendezik meg idén, ez egy 400 kilométeres balatoni terepkör extrákkal. 

A szervezők a családdal érkezőkre is gondolnak, számukra bringanapközivel és biciklis akadálypályával készülnek. Amíg a szülők tesztelnek vagy éppen tekernek, a gyerekekkel képzett animátorok bringáznak, játszanak, és ehhez szuper kétkerekűeket biztosítanak. A túrák előtt és után a résztvevők használt e-bike outleten és a biciklis kiegészítő börzén is körülnézhetnek.

A fesztiválon a részvétel – az ingyenes és a nevezési díjas programok is – regisztrációhoz kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában