Nyári programsorozat Pétfürdőn

2023.08.02. 13:00

Kikapcsolódás sorozatban

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár Kikapcsolódó mottóval indította el idei nyári programsorozatát, mellyel egész júliusban gondoskodtak a helybeliek időtöltéséről.

Benkő Péter

Forrás: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

A sorozat a Pódium Színház Egészséges Makk Marci című előadásával indult, majd az intézménybe betérő gyerekek Gáncs Katával népi játékokat, tánclépéseket próbálgattak, Sándor Magdolna segítségével nemezelt csörgőlabdát és tulipánt készítettek. A sorozat része volt a 160 éve született Gárdonyi Géza író tiszteletére az Olvasson velünk pályázat, melynek keretében az író műveit böngészték a könyvtár látogatói. Az eseményre Keller Péter, az író dédunokája is ellátogatott.

A folytatásban Kövi Szabolcs előadóművész, zeneszerző fuvolákon, pánsípon, okarinán és különleges, egyedi fúvós hangszereken előadott meditatív koncertjét hallgathatta pihenőszékekben relaxálva a közönség a péti ligetben. Majd egy újabb alkalommal a kulturális intézményben várták különleges vendégek a gyerekeket. A Búzavirág Gyermekekért Egyesület képviseletében Kutas Nikolett és Jámbor Erika, valamint két kutyus, Szofi és Léna segítségével engedtek bepillantást a kutyaterápiás foglalkozásokban rejlő számtalan lehetőségbe. Ízelítőt kaptak játékból, huncutkodásból, feszültségoldásból, sok-sok simogatásból. 

Forrás: Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár

Az Alex Állatvédő Egyesület két alapítója, motorja Kovácsné Gali Éva és Gali Alexandra Frutti kutya és Hedvig macska társaságában mutatták be menhelyi munkájukat, meséltek az állatvédelemről, a felelős állattartásról. Közben a könyvtárban sokféle állatos játék, kvíz közül válogathattak kicsik és nagyok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában