Sokaknak még mindig ez a megoldás a legkézenfekvőbb

2023.10.08. 14:00

Használt szekrény? Az is van, most ingyen elvihető!

Van bizony, és tényleg ingyen elvihető, időpont-egyeztetés sem kell, megadjuk a helyszínt. Mert sajnos van sok más egyéb hulladék is még mindig az Ajka melletti parkerdőben, annak ellenére, hogy a bejáratnál táblák figyelmeztetnek a hulladéklerakás tilalmára. De sokaknak még mindig ez a megoldás a legkézenfekvőbb. A fák-bokrok tövében, az avar alatt-felett még számtalan dolog rejtőzik, amiket inkább nem részletezünk – olvasóink el tudják képzelni, mi mindent raktak még le.

Benkő Péter

Újra meg újra, bárhol járunk, mindent beborít a szemét Fotó: Benkő Péter

Ma már minden fórumon hangoztatják a környezet védelmét, a környezettudatosságot, a zöld irányú nevelést. Örömteli, hogy az emberek nagy részénél ez pozitív fogadtatásra talál, egyre többen teszik magukévá ezt az életformát, felfogást. Mert megértették, ez az egyetlen és helyes út ahhoz, hogy élhető módon megőrizzük lakhelyünket, életterünket, a Föld nevű bolygót magunk és utódaink számára.

Úgy látszik azonban, a mondás itt is beválik, miszerint a kivételek erősítik a szabályt. Minden hasonló esetre odafigyelünk, igyekszünk közzétenni, amit tapasztalunk, hogy a ma még másként gondolkodókat a helyes irányba tereljük a rendelkezésünkre álló eszközökkel. Mivel nem szállíthatjuk el az élő, zöld környezetben lerakott hulladékot, de legalább azt kérjük, az említett „kivételek” gondolkodjanak el a fentieken. Nem ártana, mert az mindannyiunk közös érdeke. Hosszú távon az övék is… 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában