Helyi életstílus

2023.10.26. 07:00

Őszi hangutazás a Bakonyban

Egy különleges őszi hangutazásra várják az érdeklődőket október 27-én, pénteken 18.15 és 20.15 között a bakonykoppányi faluházba.

Rimányi Zita

A hangfürdő folyamán megszólaltatott tibeti hangtálak, sámándob, csörgők, koshik és hangkeltő eszközök hangja, rezgése lehetőséget ad arra, hogy elménket lecsendesítsük, elmélyüljünk önmagunkban. A testközeli, hangtálas és kézi gongos rezgések mindenkire más és más hatással lehetnek: relaxálhatnak, segíthetnek a lelki egyensúly visszaszerzésében, kizökkenthetik az embert egy berögzült lelkiállapotból, blokkokat oldhatunk magunkban, mélyen elfojtott érzéseinkkel szembesülhetünk, akár fel is kavarhatnak.

A hangutazást Nemessányi Roland tartja, aki a zengő meditációkban alázattal szolgálja a résztvevők jelenlétét. A hangfürdő alatt az ülő testhelyzetet javasolják annak, aki tudatosabban venne részt és az éber meditációt választja. Ebben a testhelyzetben könnyebben meg lehet közelíteni, körbe lehet rezegtetni valakit. Aki kikapcsolódásra, relaxációra vágyna inkább és a fekvő testhelyzetet részesíti előnyben, annak érdemes magával vinnie polifoamot, kispárnát, meleg takarót. Néhány a helyszínen is rendelkezésre áll.

A hangfürdő 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott, valamint nem javasolt várandós kismamáknak, egyes szívbetegségekkel, peacemakerrel, valamint mentális betegségben, epilepsziás hajlammal élőknek. Előzetes jelentkezés szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában