Remot-Csörgő

2023.11.28. 19:00

Fényszórók az ívben, a délután maradék fényeiben

A kép csalóka, távolról készült, szándékosan az előterét képező növényzetre, színes, őszi levelekre fókuszálva. A hangulatát azonban a háttérből érkező, Tapolcára tartó délutáni sebesvonat fényei adják. Na meg az, hogy „drót alatt” jön a dízelgép.

Benkő Péter
Természetes környezetben, természetes színekkel mutatjuk a legelső remot-Csörgőt
Fotó: Benkő Péter/Napló

A dízelgép önmagában nem szenzáció, mégis különleges, ez volt az, melyet a Csörgő-sorozatból (ex-M41) elsőként remotorizáltak, ezért kapta a 300-as pályaszámcsoportban az egyes számot, azelőtt M41 2207-es számmal vette az íveket. Átalakítása 2002 októberében készült el.

A fotót azért készítettük, hogy kevésbé ismert helyről, de közterületről bemutassuk a novemberi balatoni vasúti hangulatot. Erre az évnek ebben a szakában nincs sok idő, a nap korán nyugszik, vakut használni pedig vasútfotózásnál az ismert és érthető szabályok szerint nem lehet. Ezért a természettel együtt, természetes színekben-fényekben mutatjuk be képünkön a sebesvonatot, nem dolgoztuk meg a képet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában