Mesés látvány

2023.12.02. 13:00

Advent az Adrián, fényárban úszik Opatija (képgaléria, videó)

Lenyűgöző adventi hangulat jellemző Opatijában, ahol az egész város, benne a híres Lungomare sétány is csodás fényárban úszik, a hullámzó tenger pedig tökéletes keretet ad a mesés látványhoz, láttuk a péntek délutáni érkezéskor.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Takács Miklós, Opatija díszpolgára vezetésével utaztunk el a Kvarner-öbölben lévő Opatijába, vagy ahogy olaszul és németül nevezik, Abbáziába pénteken. A Balatontól zuhogó esőben, hidegben indultunk, ám az Isztrián kellemes volt a simogató húsz fok, a 17 fokos Adriában pedig jót mártóztunk érkezés után. Úszni nem nagyon lehetett, mert az itt jellemző jugó, illetve sirokkó szél délutánra megérkezett, és alaposan felkorbácsolta a nagy kékséget, nem beszélve arról, hogy szombat hajnalra meghozta az esőt is. A helyiek azt mondják, mindenki nagyon várja a borát, mert ez a szél elűzi az esőt, és ragyogó időt hoz a térségbe.

Péntek este csodás időben lehetett megbámulni az ünnepi díszbe öltözött Opatiját, a babér-, a leander- és pálmaligetek mind-mind adventi fényben úsztak. A Monarchia legnépszerűbb városa máig megőrizte eleganciáját, a lenyűgöző parti Lungomare sétány, a csodás épületek és parkok, a város mentén hullámzó tenger olyan, mintha egy mesevilágban lenne az ember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában