Ünnepi textilek a lakásban

2023.12.02. 16:00

Az év végére ünnepi díszbe öltöztethetjük a lakást is

Azok az ünnepi textilek, amelyek csillognak, vagy csillogó hatást keltenek. Arany, vagy ezüst szállal készülnek, karácsonyi, például csillagos motívummal szőttek.

Tóth B. Zsuzsa
A lakást is ünnepi díszbe öltöztethetjük - mondja Szabó Tímea lakberendező
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A digitálisan nyomott textilek olyan hatást keltenek, mintha tényleg az asztalterítőn lenne a toboz, vagy a mézeskalács. A mikulásvirág, a fagyöngy, hóbogyó, galagonya is visszaköszön, de a karácsonyi skót kockás, piros és zöld színű anyagok szintén kiválóak. A teflonos anyagból készülők pedig praktikusak, hiszen letörölhető róluk a kifröccsent halászlé, ugyanakkor nincs viaszos vászon hatásuk. Az ablakokat is ünnepi díszbe öltöztethetjük, de figyeljünk a lakás belső harmóniájára. Legyenek összhangban a bútorokkal, szőnyegekkel, párnákkal. Elegánsak a pasztell árnyalatok, de lehetnek a függönyök mély zöldek, bordók, pirosak is. A díszpárnák szintén ilyen anyagból készüljenek. Azokat feldobhatjuk egy kis szőrmével. A puha, vastag takarók kellemes hangulatot sugároznak. lehetnek ma már karácsonyi, vagy szarvas mintásak, kockásak. A kötött, szőrmés plédek jó melegek, praktikusak a bekuckózós estékre – tudtuk meg Szabó Tímea lakberendezőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában