Advent

2023.12.07. 18:00

Karácsonyi hangulatban: gyerekek, fények és hóemberek Ajkán

Igazi adventi hangulat fogadja az embereket Ajkán, ahol az egész város, de különösen a belső rész lenyűgöző ünnepi fényben tündököl.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Különösen este, amikor kigyúltak a fények pompás a látvány és a hangulat, ezt láttuk december hatodikán, amikor nagyon sokan, köztük kisgyermekes családok sétáltak a havas belvárosban a fénnyel, illetve fényfűzérrel megvilágított Betlehem, Mikulás, hóember, angyalkák, valamint a faházikók között. Azt is lehetett látni, hogy már meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún. 

A várakozás hangulatát fokozta az alkalomhoz illő muzsika, ami szólt a belvárosban. Egymás után fotózkodtak, és különösen a gyerekek az ünnepi díszek között, közülük többen hóembert építettek, hógolyóztak, játszottak egymással. Az emberek, akik távolabbról is érkeztek ezért a hangulatért, arról beszéltek, hogy alig várják ezt a látványt, a sétát, miközben találkoznak, beszélgetnek egymással, és így együtt várják a karácsonyt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában