Szabálytalan gyalogosok

2023.12.27. 07:41

Megoldhatatlan? Olvasónknak van ötlete

Az ünnepek alatt is meg-megcsörrent a szerkesztőségi telefon. Egyik olvasónk bizony bosszankodik, mert vidékről jár be dolgozni Veszprémbe. Elmondása szerint naponta kétszer átautózik a piac melletti lámpás csomóponton. Ami zavarja, az kivételesen nem a többi autós, ahogy elmondta, a gyalogosokkal van problémája.

Benkő Péter

Zebrán és zebrák közt átlósan halad a gyalogosforgalom, ez sokszor tartja fel a forgalmas úton az autókat, buszokat

Fotó: Benkő Péter

Azokkal a gyalogosokkal nem tud megbarátkozni, akik az egymáshoz képest derékszögben fekvő zebrákon, ahol egyszerre kapnak zöldet, próbálnak átkelni. Ez nem is lenne baj, ha ezt a gyalogátkelőn tennék, de szerinte sokan átlósan, az utat megrövidítve kelnek át. – Azért zavaró ez – mondja, mert a fiatalok átérnek, de sok, bevásárlókocsit húzó, szatyrokat cipelő idősebb már nem, emiatt a Jutasi út forgalmát feltartja. Később tudnak elindulni az autósok.

Olvasónk ötletet is adott a helyzet enyhítésére, mégpedig azt, ha a Cserhát felől a Jutasi útra jobbra kanyarodóktól „lecsípnek” tíz-tizenöt szabad másodpercet, és csak annyit kapnak, mint a balra, a lakótelep felé kanyarodók, azt megkaphatná az amúgy is túlterhelt Jutasi út forgalma.

Megnéztük, lefotóztuk a helyszínt. Olvasónk felvetése szerintünk akár kivitelezhető is lenne, bár ehhez közlekedésirányításban jártas szakemberek kellenek. Azt viszont aláírjuk, és a képen is látszik, a keresztben-kasul történő átkelés igaz.

Reménykedünk, a hozzáértők olvassák cikkünket, és abban is, hogy találnak megoldást. Mindenesetre – véleményünk szerint – a legjobb megoldás a gyalogosok szabálykövető magatartása lenne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában