Adventi hangulat

2023.12.11. 15:00

Szánkózás az Eperjesen, fénytraktormenet Teszéren – bakonyi hétvége fotókon, videókon

Advent második hétvégéjén számos program várta a Bakonyban a helyieket, az érdeklődőket. Most két látványosabbról közlünk fotókat, videókat.

Rimányi Zita

Fotó: olvasó

Az előző téli időszakban nem volt kegyes az időjárás azokkal, akik szánkózni szerettek volna Zirc környékén, ezúttal viszont már decemberben remek hóviszonyok között tehették meg ezt Olaszfaluban, a Zöldág Lovas udvarban. Sokan éltek ezzel a lehetőséggel, távolabbról érkező családok is. 

A kicsik megfürdőztek a vastag fehér lepelben, hóembereket építettek, csúszkáltak az enyhe lejtőn. A nagyobbak a panorámában gyönyörködtek, ami az Eperjes oldalából tárul a szem elé. A lovasudvar fedett részén pedig a kemencénél meleg italt, ételt kaphattak. Még babakocsival is érkeztek sétálók erre a közösségi eseményre.

Szintén jó hangulatú találkozóval kezdődött Pápateszéren a fénytraktorfelvonulás. Ugyanis az égősorokkal feldíszített, mezőgazdasági és egyéb járművek felsorakoztak indulás előtt egymás mellett. Aztán menetük végigkanyargott a falu utcáin. Aki a háza elől nézte végig a látványosságot, mintegy öt percig csodálhatta a felvonulást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában