Új év, új szemlélet

2024.01.05. 19:33

Antal Renáta: „Kezdjünk el élni!”

Vidám hangulatú korcsolyázásra, sétára hívta az érdeklődőket Antal Renáta Balatonfüreden, péntek délután. – Kezdjük együtt vidáman, sportosan az évet ezen a ragyogó sífolyosón, amire nagyon büszkék lehetünk – érvelt. 

Kovács Erika

Antal Renáta (középen) közös korcsolyázásra hívta ismerőseit Balatonfüreden

Fotó: Kovács Erika / Napló

– Kezdjünk el élni, legyünk együtt, mert így érezzük a szeretet erejét, folytatta Antal Renáta balatonfüredi fodrász, aki közösségi oldalán kérte, hogy csatlakozzanak hozzá. Azt mondta, örüljünk az életnek, egymásnak, vegyük észre a csodát, ami körülvesz minket.

– Az idő ugyanis rohan, alig kezdődött el a nap, és észre sem vesszük, hogy már este van. Alig érkezett el a hétfő, és újra péntek van, aztán vége a hónapnak, lassan vége az évnek, már 30, 40, 50 év eltelt az életünkből. Rádöbbenünk, mennyi embert veszítettünk el: szülőket, nagyszülőket, más rokonokat, barátokat, ismerősöket. Nincs visszaút. Ezért próbáljuk meg élvezni az időt, amink maradt! Ne hagyjuk abba a kedvünkre való tevékenységet, vigyünk színt a szürke hétköznapjainkba. Mosolyogjunk az élet apró dolgain, örüljünk nekik, mert balzsamot hoznak a szívünkbe. Nyugodtsággal és magabiztossággal élvezzük az időt, próbáljuk meg a később szót kitörölni, nehogy túl késő legyen – fogalmazott Renáta. 

Hozzátette, ne mondjuk, hogy majd később megcsinálom, majd később elmondom, majd később átgondolom. A kávé ugyanis később hideg lesz, a prioritások később változnak, később megtörik a báj, az egészség később elmúlik. Később a szülők idősebbek lesznek, később az ígéretek feledésbe merülnek, később a nappal éjszaka lesz, később az élet véget ér, és utána már túl késő. Semmit ne hagyjunk későbbre, mert közben elveszíthetjük a legértékesebb pillanatokat, a legjobb élményeket, a legjobb családot és barátokat. 

– Ma van a nap, a pillanat most van. Azt hiszem pontosan ezért fontos, hogy legyünk egymásnak, hogy legyenek ilyen pillanatok, mint a mostani, mondta Renáta, akihez sokan csatlakoztak, így mások mellett Nagy Gábor. A háziorvos örömmel nyugtázta a kezdeményezést, a közös programot, a sportolást, ráadásul mindez egy olyan káprázatos helyszínen történik, amelyre nagyon büszkék Balatonfüreden. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában