Bakancsos túrák

2024.01.05. 13:00

Természetjárók jubileuma Pápán

2024 januárjában 35. évébe lépett a pápai Bakancsos Természetjáró Kör, megalapítója, Terebesi József pedig idén ünnepli 75. születésnapját.

Haraszti Gábor

Terebesi József (képünkön) negyed évszázadon át vezette a kört

Forrás: Bakancsos Természetjáró Kör

Terebesi József 25 éven át, 2014-ig volt a kör vezetője. Tíz évvel ezelőtt feleségét, Terebesi Józsefné Ágotát bízta meg a kör vezetésével, aki azóta intézi az ügyes-bajos dolgokat és a háttérfeladatokat, de a programokat, a túraútvonalakat továbbra is közösen találják ki.

– Férjem 2020-ban megalkotta a természetjáró kör emlékoszlopát, melyet Döbröntén, a volt Textiles Turistaház, ma Patakmalom Vendégház udvarán állíthattunk fel – mesélte Terebesi Józsefné. – Ezzel párhuzamosan 15 éven át őriztük, gondoztuk Gáti László természetjáró, tájfutó emlékét, aki 1959-ben hozta létre a Textiles egyesületet. Laci bácsi tevékenységét a megyei szervezet is sokra értékelte, így neve Döbröntei Józseffel együtt felkerült az Augusztin- pihenőn, a Hajagokban felállított kopjafára. Ezt a magas színvonalat próbálta József továbbvinni, sokszor rögös úton, hála és köszönet érte, azért különösen, hogy a természetjárás szeretetétől hajtva két csípőműtét után visszatért a túrázáshoz. Néha nem volt könnyű, de szinte meseszerű ez a 35 év, gyönyörű túrákkal, élményekkel a hátunk mögött.

Terebesi József (képünkön) negyed évszázadon át vezette a kört 
Forrás: Bakancsos Természetjáró Kör

A kör vezetője elmondta, a 2023-as évet egy szalonnasütéssel egybekötött túrával zárták, melyen 41-en vettek részt.

– Kívánom, hogy férjem rendíthetetlen kitartása és a természetjárás iránti lelkesedése még további hosszú évekre tartsa össze a csoportot – tette hozzá Terebesi Józsefné. Aki többet szeretne tudni a csoportról, keresse fel a bakancsosturanaplo.hu oldalt, ahol Harasztia Józsefnek köszönhetően tíz évre visszamenőleg az összes kirándulásuk képei láthatóak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában