Megyénk díjazottjai

2024.02.28. 20:00

A XXX. Szakmai Elit 2024 jótékonysági díjátadó gálán megyénkből többen is díjat kaptak

A gála a menedzserek, top vállalkozások, civil és szakmai szervezetek kiemelt rendezvénye. A Szakmai Elit-díj szelleméhez társul a művészet, a közélet, a pedagógia, a sport, a felnövekvő új generációk, az üzletemberek, a szakmák kiválóságainak maradandó életműve és az azt elismerő közönség kitüntető szeretete. A díjazottak sorában szinte kivétel nélkül megtalálható­k a sz­akma legje­les­ebb képviselői – tudtuk meg a szervezőktől. 

Tóth B. Zsuzsa

A díjra való jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet. A díjazottak kiválasztásában a független szakmai bizottság mellett fontos szerepet kap a reprezentatív közvélemény-kutatás, az állampolgári javaslatok, a statisztika adatok, vásárlók véleménye, szakmai kamarák és szövetségek ajánlása, a vezetők által kijelölt személyek sora. 

Dányi-Wéber Veronika, a szertartásvezetés mestere a díjazottak között Fotó: a szervezők

A Szakmai Elit Női Kiválósági Díj 2024 elismerést vehette át a tapolcai szertartásvezető, Dányi-Wéber Veronika, WERA Love – szerelemnagykövet. Amint az a méltatásban elhangzott, Dányi-Wéber Veronika, a szertartásvezetés mestere, a WERA Love alapítója és az amerikai The Love Foundation alapítvány szerelemnagykövete. Szívügye a szerelem és a boldog párkapcsolatok. Elhivatottsága elismeréséül vált jelöltté. Az esküvők világában, házassági tanácsadókánt pedig azokon is túl, az élet legszebb pillanatait öltözteti ünneplőbe. 

A Szamai Elit Év Kiváló Szakembere 2024 díjat kapta megyénkből a balatonfüredi Mezőffy Tamás Európa-bajnok mester virágkötő, a virágok mágusa. Mezőffy Tamás gyerekkora óta közeli kapcsolatban állt a természettel és növényekkel, családjának nagy virágoskertje volt. Édesanyja kertészként dolgozott Balatonfüreden. Szinte magától értetődő volt, hogy kertészeti szakközépiskolába jelentkezik. Már diákéveiben rendszeres résztvevője volt a különböző versenyeknek. 2006-ban ő képviselte Magyarországot az ifjúsági virágkötészeti Európa Bajnokságon Hollandiában, ahol első helyezést ért el. Szakmai pályafutása töretlenül ívelt felfelé, 2016-ban Európa-bajnok lett Genovában, a Europe Cup (European Florist Championship) versenyen. 2019-ben, még mindig csak 35 évesen a philadelphiai világbajnokságon harmadik helyezést ért el. A vb óta rengeteg meghívást kap, naptára évekre betelt. Termelők virágait népszerűsíti kompozíciókkal, kertépítéssel, esküvők, rendezvények dekorációjával foglalkozik, amikor éppen itthon van. Tamás szerencsésnek tekinti magát, mert a munkája egyben a szenvedélye is, minden feladatra alkotásként tekint.

Dányi-Wéber Veronika és Mezőffy Tamás (guggol) a díjazottak között Fotó: a szervezők

Szakmai Elit év Kiváló Sport Területi Márkanagykövete 2024 Díjat kapott Horváth Krisztián hosszútávfutó, a Balatonfüredi Atlétikai Club tagja. A celldömölki Horváth Krisztián elmúlt éve kiválóan sikerült, többek között teljesítette az egyéni Ultrabalatont, a Korinthosz 160-at, az Ultra Tisza-tó 130 kilométeres távját, a WTR 161 kilométerét, és nem utolsósorban az 50 kilométeres Szőlőskört. Horváth Krisztián hosszútávfutó, aki a sport iránti szenvedélyével és kitartásával ragyogó példakép a közösség számára. Az elnyert díj nemcsak a tehetségét és kiválóságát, hanem azt az elkötelezettséget is elismeri, amellyel képviseli a Balatonfüredi Atlétikai Clubot és terjeszti a sport örömét. A futó majdnem minden napjába beiktat legalább két óra futást. Minden távját feljegyzi, számolja a kilométereket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában