Természet

2024.02.11. 12:00

Erősek, egészségesek: korán fejlettek és nagyok a veszprémi hóvirágok

Egy olvasói fotót teszünk közzé, amelyet ugyan egy Tolna vármegyei látogató készített, de Veszprémben élő rokonainál járva, lapunkat olvasva.

Benkő Péter

Szépek az idei hóvirágok

Forrás: olvasó/Krähling László

A vármegyeszékhely családi házában évről évre megjelennek a hóvirágok, igaz, nem túl nagy egyedszámban, de erős, egészséges növényekként, idén a szokottnál korábban bújtak ki. A család büszkeségei, kertjük díszei.

A tavasz hírnöke
Forrás: olvasó/Krähling László

A hóvirágról érdemes tudni, hogy erdei növény, a nyirkos, árnyékos helyeket kedveli. A „tavasz hírnökeként” korábban nagy egyedszámban gyűjtött, csokorban árusított faj ma már védett növény. Csodáljuk, de semmiképp se szakítsuk le! A faj kipusztulása szerencsére ma már a védetté nyilvánításnak köszönhetően nem fenyeget. Februártól egészen áprilisig találkozhatunk a virágzó növénnyel. Az pedig mindenképpen a korán beköszöntött tavaszt jelzi, hogy a második hónap elején már ilyen szépen fejlett példányokra bukkanunk. Köszönjük olvasónk fotóját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában