Természet

2024.02.25. 18:08

Jeges hétvége napfényben: Bakonyi elvonulás túrázással, testi, lelki feltöltődéssel

Elvonultak a kristálytiszta levegőjű, gyönyörű Bakonyba a Balatoni Jegesmedvék hétvégén, hogy a természetben mozduljanak ki komfortzónájukból, hideg vizes merüléssel, hegyi túrával, speciális légzéssel, edzésekkel, szaunázással, életmódváltással. A rendkívül tartalmas hosszú hétvégét Pribék István tréner, a jegesmedvék alapítója, vezetője szervezte meg.

Kovács Erika

Pribék István elmondta: nagyon fontosnak tekinti, hogy a közösség ne csak az edzőteremben és a balatoni strandokon, a hideg vizes fürdőzéskor találkozzon, hanem máskor is, ami még jobban összehozza az embereket. Ezért szervezett már korábban is bakonyi elvonulást, illetve tábort, amikor együtt kirándultak, túráztak, többször együtt főztek, speciális kádakban, jeges vízben fürdőztek. Mindez kiváló alkalom a találkozásra, beszélgetésekre, a csapatépítésre. István ezúttal is gondoskodott a szezonális és lokális ennivalóról is, hogy az a helyi és környékbeli termelőktől, gazdaságokból származzon, és természetes legyen az összetevője. Eszerint szerezte be az élelmiszereket. 

Elvonultak a kristálytiszta levegőjű, gyönyörű Bakonyba a Balatoni Jegesmedvék hétvégén, hogy a természetben mozduljanak ki komfortzónájukból Fotó: Kovács Erika

A kitűnő és jókedélyű közösség rendkívül tartalmas programokon vehetett részt, így például egy kiadós és tempós túrán a lenyűgöző Bakonyban, amelyen többen is kutyáikkal együtt vettek részt, és sokan rácsodálkoztak a Bakony páratlan szépségére, természeti értékeire. Szerepelt a bakonyi elvonulás programjai között vezetett speciális légzés, edzés, szaunázás, lehetett lazulni a meleg vízzel teli dézsában és egy kiadós fürdőzésen a hideg vizes kerti medencében. 

Pribék István beszélt a csoportnak az életmódváltásról, a stessz kezeléséről, valamint az időablakos étkezésről is, miszerint nyolc órán belül étkezzünk, a nap többi részében pedig semmit ne együnk. Figyeljünk az élelmiszer összetételére, érdemes mellőzni a finomított szénhidrátokat, a cukrot, valamint a lisztet. A jegesmedvék egy kvízjátékon is részt vettek, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak. Esténként pedig nagyokat beszélgettek egymással, megvitatták aznapi, illetve a hideg vízzel kapcsolatos élményeiket. A jegesmedvék legközelebb Balatonalmádiban fürdőznek, a Budatava strandon február 28-án, szerdán 16 órakor.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában