Meddig maradhat ott?

2024.02.23. 07:00

Patent Audi rendszám nélkül egy veszprémi parkolóban

Vannak olyan élethelyzetek, hogy nem tudjuk tovább használni autónkat, ám eladni nem szeretnénk. Akkor jön az, hogy...

Juhász-Léhi István

A paripa jól fest, ám nincs rajta hatósági jelzés

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Ekkor lehet az egyik opció az, hogy leadjuk a rendszámot és ideiglenesen kivonatjuk a forgalomból, az autó pedig egy garázsban, netán a házunk előtt pihen, míg ismét minden jóra fordul. A Veszprém belvárosában található egyik parkolóban egy Audi kombi pihen rendszám nélkül, hívta fel figyelmünket olvasónk a napokban. Hozzátette, teheti, semmi sem tiltja, ráadásul díjtalan a hely. 

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Mi azonban nem vagyunk abban biztosak, hogy hosszabb távon is parkolhat a helyen, ugyanis a KRESZ kimondja, hogy „azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.” Ez azt jelenti, hogy a rendszám nélkül, közterületen tárolt autót az önkormányzat elszállíttathatja, és a költségeket az autó tulajdonosára terhelheti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában