Kilencvenedik születésnap

2024.02.26. 15:18

Újabb szép, kerek évforduló – és egy szép élet emlékei

A miniszterelnök, a polgármester és az önkormányzat jókívánságait tolmácsolta Hegedűs Barbara alpolgármester hétfőn a korát meghazudtoló egészségi és mentális állapotban lévő Kovács Zoltánnénak Veszprémben, akit virágcsokorral, oklevéllel köszöntött otthonában kilencvenedik születésnapján.

Benkő Péter

Kovács Zoltánnét virágcsokorral, oklevéllel köszöntötte otthonában Hegedűs Barbara alpolgármester

Fotó: Benkő Péter

A jó hangulatú beszélgetésen elhangzott többek között, hogy két gyermekkel, öt unokával és hét dédunokával büszkélkedhet a veszprémi hölgy, akikben egytől egyig örömét leli. Bár ők Németországban laknak, de rendszeresen hazajárnak a nagy- és dédimamához, a fiatalabbak évente többször is. 

– Ezek a találkozások éltetik az embert – mutatja Kovács Zoltánné a szoba falán a nagy család tagjairól készült fotókat, miközben elmondja, egy-egy családi összejövetelen tizennyolcan vesznek részt nyaranta, és ez csak a szűk családi kör.

Fotó: Benkő Péter

Szó esett az emlékekről, és arról, hogy az ünnepelt – aki az egykori Duviépnél dolgozott – az Alföldről, Hajdú-Bihar vármegyéből származik, férje pedig a Vas vármegyei Jánosházáról. Ő a vasúti pályafenntartásnál dolgozott, s 1964-ben költöztek a vármegyeszékhelyre. 

– Nagyon szeretek ebben a lakásban lakni, roppant kényelmes, és szeretem Veszprémet is, ahol élhetek – mondta el Kovács Zoltánné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában