Nyolcfokos vízben rajtoltak

2024.03.03. 20:00

Átúszták a téli Balatont (képgaléria)

Összesen 1250 méter várt a téli Balaton-átúszás indulóira, akik harmad- vagy féltávon is úszhattak szombaton. Mintegy nyolcfokos vízben csobbant a 45 induló, akik teljesítették idén a 4. téli Balaton-átúszást Szántód és Tihany között. Az úszást Pesti Balázs vezetésével a Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület szervezte.

Veol.hu

A mindössze csak nyolc fokos Balatonban 45 induló vállalkozott a nem mindennapi kihívásra

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Az eseményt Bagyó Sándor elnök vezetésével a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZSZ) biztosította, akik közölték, a reggeli, nem túl barátságos időjárás sem szegte kedvét a Szántód és Tihany között megrendezett verseny indulóinak. 

Az 1250 méteres teljes távot 23 úszó, a féltávot 13 ember és az egyharmad távot kilenc versenyző teljesítette. A plusz lehetőségnek meghirdetett minitávokat is többen választották, köztük gyerekek is. A teljes távot teljesítők egy külön komppal érkeztek meg Tihanyból Szántódra, ahol a rajtidejük rögzítése után a vízbe ereszkedve kezdhették meg a versenyzést. Valamennyi úszó jelzőbójával a derekán versenyzett a VMSZSZ mentőhajóinak szoros kíséretében, akik a rendezvényt öt mentőhajóval biztosították. A parton egy nagy melegedősátorral és esetszintű mentőautóval, illetve annak szakszemélyzetével várták a befutókat. A helyszínen a szervezők több visszamelegedési lehetőséget is biztosítottak, például dézsafürdőt, szaunát.  

Nem ez volt az egyetlen hétvégi program, ahol bátor indulók vállalkoztak a télies fürdőzésre. Balatonfüreden a beszédes nevű Balatoni Jegesmedvék csobbantak szombaton

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában