Olvasónktól

2024.03.02. 19:00

Lenyűgöző látvány az alsóörsi erdőben

,,Nézz, nézz, nézz az ég felé! – visszhangzik fejemben a kedves régi sláger" – írta balatonfüredi olvasónk, Kelemen Margit.

Veol.hu

Így folytatta: ,,A csodát általában onnan fentről várjuk és valljuk be, a legtöbbször onnan is érkezik. Én most mégis lefelé nézve, a földön leltem rá erre a természet alkotta festményre. 

Fotó: olvasó/Kelemen Margit

Mintha egy mesekönyv nyílt volna ki előttem vasárnap délután az alsóörsi erdőben. Felfelé kaptatva csak úgy elmentem mellette, észre sem vettem. Lefelé azonban, a még meztelen ágak között átlopakodó délutáni napsugár vitte oda a tekintetemet. A hatalmasra nőtt fa törzsét szinte teljesen körbeölelte a zöld minden árnyalatában pompázó, a napsugarakban fürdőző moha. Apró lakások erkélyeiként taplógombák sorakoztak egyre feljebb, mígnem egy odú bejárata is előbukkant. 

Fotó: olvasó/Kelemen Margit

Lakójával sajnos nem sikerült megismerkedni. Méretéből ítélve mókus lakhat benne. Így él ez a hatalmas fa, várva a levélbontogató tavaszt, szimbiózisban az új életteret követelő betolakodókkal a természet törvénye szerint. A látvány lenyűgöző volt!" Olvasónk a látottakat fotókon is megörökítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában