Helyi életstílus

2024.04.03. 06:15

Jó reggelt, Veszprém vármegye!

Haraszti Gábor

Véget ért a nagy húsvéti eszem-iszom. A családok elfogyasztották a tradicionális fogásokat, mint például a sonka, a tojás és a kalács. A megmaradt ételeket nem kell azonban kidobni, hiszen ami még fogyasztható, abból finom fogásokat készíthetünk. A receptek között egyszerű, mégis ízletes villámfogásokat találunk, ilyen például a maradék sonkából és főtt tojásból készült sonkaleves, a sonkás-sajtos rakott palacsinta, a tejszínes tészta, vagy épp a töltött mini bagett. A világhálón rengeteg ilyen, húsvéti ételek alapanyagaiból készült receptet találunk, különlegesség például a sonkás bukta. Érdemes kutakodni, hiszen ezeket az ételeket még azok is el tudják készíteni, akik nem feltétlenül mozognak otthonosan a konyhában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában