Húsvéti ünnepek

2024.04.01. 20:45

Tojásfa- és koszorúdíszítés az új aszófői közösségi téren

A helyi önkormányzat és a Könyvtárellátó Szolgáltató Rendszer támogatásával két hétvégi programmal is készültek az aszófői családok és lakosok a húsvéti ünnepekre.

Jákói Bernadett

A húsvéti ünnepkör legaktívabb korosztálya, a helyi gyerekek öltöztették fel a tojásfát és a koszorút az új Községház előtti téren

Fotó: Jákói Bernadett

Elsőként a Kultúrházban Biró Edit vezetésével kézműves nyusziváró foglalkozáson vehettek részt a legkisebbek, ahol csodálatos, kreatív díszek készültek az alkotók ötletei alapján. Ezzel párhuzamosan a falu központjához közeli zöldterületen lelkes lakosok segítségével húsvéti térdíszítést kaptak az út menti bokrok és fák, valamint húsvéti díszbe öltöztették a pihenőhelyek környékét is. Családok, kisgyerekektől a nagymamákig, együtt alkották meg az otthoni húsvéti asztal díszeit. 

A második családi alkotónap a falu központjában álló új Községház előtti térre hívta a lakosságot tojásfadíszítésre és koszorúöltöztetésre. A gyerekek húsvéti ajándéksorsolásban is részt vehettek a Dallamvilág Egyesület jóvoltából. Mindkét alkalommal a rendezvények alatt húsvéti és tavaszi dalokból összeállított népdalcsokrokat mutattak be citerán, amelynek során az érdeklődő felnőttek és gyerekek is kipróbálhatták a népi hangszereket. Fontosnak tartják a településen, hogy a felnövekvő új generáció tagjai – a közel 20 éve közismert modern irányvonalú zenekultúra mellett – a hagyományokat is ápoló népi zenei műfajjal, valamint népi hangzásvilággal is megismerkedjenek, a hangszereket megszólaltathassák, s örömmel énekeljék a népi dallamokat is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában