Finomságok

2024.05.29. 11:00

Hideg borok és pezsgők, estébe nyúló beszélgetések a Veszprém Borszalonban

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg az első Veszprém Borszalont a várnegyed egyik legimpozánsabb épületében a napokban. A nyári szezon után az első őszi naplementék idején ismét kinyit a borszalon.

Veol.hu

Fotó: szervezők

A város egyetlen bakelit- és borbárjában, a Wine&Vinylben már régóta sikeresen működnek a borklubok. A hely tulajdonosában, Zsandár Tamásban ezek népszerűsége indította el a gondolatot, hogy a klubok hangulata mellett létrehozzon egy szalont is, ahol a legkiválóbb borokat vonultatják fel a hazai borászok és borkereskedők, miközben a közönség egy sétáló kóstolón ismerkedhet velük, a borokkal és azokkal a történetekkel, amelyek annyira izgalmassá teszik a magyar és európai borkultúrát.

A borszalon a veszprémi várban a Magyar Tudományos Akadémia területi bizottságának székházában talált otthonra, pontosabban annak borospincéjében, amit színültig megtöltött az érdeklődő közönség. Összesen tizenegy borász és borkereskedő vonult fel mintegy nyolcvan tétellel, amit mindenki a maga ritmusában és ízlésének megfelelően kóstolhatott végig. Ezek között javarészt magyar borok voltak a Balaton-felvidéktől Tokajig, de képviseltette magát spanyol, olasz és francia borászat is kereskedőkön keresztül. A bor és a helyszín hangulata pedig elindította azokat a szakmai és baráti beszélgetéseket, amelyek végigkísérték a veszprémi naplementét és az első esti órákat. A következő borszalonok időpontjai már ismertek, szeptember 27-én, valamint december 13-án ugyanitt, hasonló koncepcióban találkozhatnak a borkedvelők, vagy az ezzel a kultúrával ismerkedők egymással. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában