Nem érkezett számla

2017.10.09. 07:00

Három negyedévre szóló csekket postáz a szolgáltató

Adatfeldolgozási problémák miatt a megyeszékhelyen élők közül többen nem kaptak még idén hulladékszállítási számlát.

Marton Attila

Fotó: szakony

A problémára több olvasónk is felhívta a figyelmet, elmondásuk szerint utoljára a tavalyi év utolsó hónapja után kellett befizetni a szolgáltatási díjat. A hulladékszállítási rendszer átalakítása tavaly tavasszal kezdődött meg. A szolgáltatást a helyi cégek végzik, a számlát a hulladékszállítást országosan koordináló Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) küldi ki. Ahogyan arról lapunkban is beszámoltunk, a számlák kiküldésében tavaly is akadtak késések. Az ügyben megkerestük az NHKV-t, ahol elmondták, adatszolgáltatási nehézségek miatt nem indult el minden esetben a számlázás.

A társaság tájékoztatása szerint várhatóan október közepén küldhetik ki a hiányzó számlákat. Azt a cégnél nem tudták megmondani, hány háztartást érint a probléma, ahogyan azt sem, átlagosan milyen összeget kell befizetnie a fogyasztóknak a kilenc hónap után. Számításunk szerint egy átlagos, 120 literes edény esetén közel húszezer forintról küld számlát az NHKV. Kérdésünkre elmondták, a fogyasztóknak lehetőségük lesz részletfizetésre, valamint fizetési haladékot is kérhetnek a helyi közszolgáltató ügyfélszolgálatán, a kérelmekről méltányossági alapon döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!