átadás

2018.03.13. 15:05

Új üzemcsarnokot avattak Nagyvázsonyban – Hetven új munkahely jön létre

Az ország gazdasági sikereinek alapja, hogy egyre többen állnak munkába, fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a svéd tulajdonú Novus Interiör Hungary Kft. új gyártócsarnokának átadásán kedden.

Marton Attila

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a Novus Interiör Hungary Kft. új gyártócsarnokát Nagyvázsonyban.

A fejlesztés következő ütemében két éven belül új irodaépületet építenek

Kis-Kapin Károly, a jelenleg 130 dolgozót foglalkoztató vállalat ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a kétezer négyzetméteres új gyártócsarnok öt hónap alatt készült el, a fejlesztéssel hetven új munkahely jött létre. Hozzátette, a beruházás révén megtöbbszörözik az autóipari beszállító-cég kapacitását. Az ügyvezető azt is elmondta, a fejlesztés következő ütemében két éven belül új irodaépületet építenek. A beruházások összege meghaladja az egymilliárd forintot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a fejlesztés mellett több szempont is szólhatott, ám szerinte a legfontosabb az volt, hogy a svéd vállalat elégedett a helyi munkavállalókkal. Hozzájárulhatott még a döntéshez, hogy Európában nálunk vannak a legalacsonyabb adók, és az is, hogy az oktatási rendszer átalakításával kellő számú és minőségű munkaerőt biztosít a vállalatoknak az ország, valamint az, hogy Magyarországon a legrugalmasabb a munkajogi rendszer Európában, és hazánk Közép-Európa logisztikai központja. Emlékeztetett, az utóbbi nyolc évben 12 százalékról 3,7 százalékra csökkent a munkanélküliség, és a magyar munkavállalók teljesítményének eredménye, hogy az ország tavaly 4 százalékos gazdasági növekedést ért el. Megjegyezte, a nagyvázsonyi fejlesztés is bizonyítja, hogy van elég képzett és szorgalmas munkaerő Magyarországon, hazánk ki tudja elégíteni a munkaerő-igényeket.

Veszprém megye az egyik legdinamikusabban fejlődő régiója Magyarországnak

Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, Veszprém megye az egyik legdinamikusabban fejlődő régiója Magyarországnak, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék a megyében. Hozzátette, a fejlesztés a településen élőknek és az önkormányzatnak is előnyös.

Björn Hedenberg, a vállalat svéd tulajdonosa méltatta a cég dolgozóit, míg Fábry Szabolcs polgármester arról beszélt, a cég története a pesszimizmus legyőzésének története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!