kitelepültek a meghatározó borászatok

2018.08.11. 11:30

Borkedvelők népesítették be a Tagore sétányt

Huszonöt borászat háromszáz borát lehet a szeptember 2-ig nyitva tartó Balatonfüredi borheteken kóstolni a Tagore sétányon.

Sági Ági

A sétányon huszonöt borpavilon kapott helyet

Fotó: Sági Ági

Balatonfüred legnagyobb gasztronómiai rendezvényének hivatalos megnyitóját pénteken este tartották.

Megtartják és művelik a város környéki szőlőterületeket

Bóka István polgármester köszöntőjében emlékeztetett, hogy Balatonfüreden idén Csizmazia Darab József szőlőnemesítő emlékévét tartják. Hangsúlyozta, hogy a borhetek azért is fontos a városnak, mert segít a borászatok jövedelmezőségének növelésében, amelyek így megtartják és művelik a város környéki szőlőterületeket.

A sétányon huszonöt borpavilon kapott helyet
Fotó: Sági Ági

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője megköszönte a szőlészek és borászok munkáját. Kis Miklós, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kiemelte, hogy a bor valódi érték, és a kormány sok pályázati támogatási lehetőséggel segíti, hogy a borászatok minél jobb és korszerűbb technológiával dolgozhassanak.

Borlovagokat is avattak

A megnyitóünnepségen borlovagokat is avattak, akiknek játékos feladatokkal kellett bizonyítani borászati tudásukat.

– A meghatározó borászatok, amelyek mindent megtettek azért, hogy kijuthassanak, kint vannak a sétányon. Ez nagyon fontos számukra, hiszen ezen a rendezvényen sok bort tudnak jó áron értékesíteni, de nagy a marketingértéke is a megjelenésnek – mondta el Baloghné Király Mónika, a Balatonfüred– szőlősi Hegyközség elnöke.

A Tagore sétány pénteken 19 órára megtelt az érdeklődőkkel. Egy deci bort szép, visszaváltható, üveg borospohárban 400 forinttól lehet kapni. Aki este még autóvezetésre készül, annak több pincészet kínál saját termelésű szőlőlevet vagy mustot is, melyből remek szőlőfröccs készíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!