hirdetés

2019.11.12. 17:37

Teljes gázzal segítünk a kamionkartell elleni harcban

Ön is vásárolt vagy lízingelt kamiont a kartell időszakban? Akkor szinte biztos, hogy a gyártók szabálytalan összefogása miatt a szükségesnél magasabb árat fizetett érte – ám most itt a lehetőség, hogy visszakapja a különbözetet, ráadásul kamatokkal együtt!

Sok nagy sokra megy

Hallotta már korábban a kamionkartell kifejezést, de nem tudja pontosan, mit jelent? Az ügy a 2010-es évek elején robbant ki, de jóval korábban kezdődött. A hét legnagyobb európai teherautó-gyártó vállalat – a DAF, a Daimler (Mercedes), az Iveco, a MAN, a Scania, a Volvo és Renault cégcsoport is – 1997-től 14 éven át kartellezett: a vevők tudta nélkül egyeztettek az áraikról, ezeket összehangoltan emelték. Normál esetben, ha csak egy gyártó teszi magasabbra az árait, akkor az ügyfelek egyszerűen átpártolnak a konkurenciához. Ha viszont az összes piaci szereplő emeli az árait, a vásárlóknak gyakorlatilag nem marad választásuk, többet kell fizetniük. Számítások szerint az EU-ban közel 10 millió kamiont értékesítettek úgy, hogy azok kb. 10.500 Euróval túl voltak árazva.

Addig jár a korsó a kútra…

Ez a gazdasági bűncselekmény 2011-ben derült ki, mikor az Európai Bizottság bejelentés nélküli ellenőrzéseket végzett a vállalatoknál. Több éves vizsgálódás után végül felgöngyölítették a szálakat és elmarasztalták a kartellező cégeket. Rekordösszegű, majdnem 3 milliárd eurós bírságot szabtak ki rájuk. Sajnos a kartellezés károsultjai, vagyis a vevők ebből még nem kapnak automatikusan vissza pénzt. Ám az Európai Bizottság határozata kimondja, hogy mindenki indíthat kártérítési eljárást, aki az érintett időszakban vásárolt teherautót .

Önnek is jár?

Amennyiben 1997 és 2016 között vásárolt DAF, Daimler, Iveco, MAN, Scania, Volvo vagy Renault közepes vagy nehéz tehergépjárművet, úgy egész biztosan Önt is megkárosította a kamionkartell. Nem számít, hogy újonnan vagy használtan vette, vagy akár lízingelte, mindenképp jogosult kártérítésre, hiszen a piaci manipuláció miatt anno többet fizetett érte, mint kellett volna.

Harc az óriások ellen

A járműgyártók természetesen az Európai Bizottság büntetése után felkészültek arra, hogy egyszer a vevőket is kártalanítaniuk kell. De biztos lehet abban, hogy nem adják vissza egyszerűen a vásárlók pénzét. Minden eszközt bevetnek, hogy a lehető legkésőbb és legkevesebb pénzt kelljen visszafizetniük. Ezek a multinacionális vállalatok felkészült ügyvédek seregét képesek csatasorba állítani, hogy a kártérítési folyamatot ellehetetlenítsék a több évig elhúzódó jogi eljárás túl magas költségei. Ilyen nagy horderejű ügynél már nem elég, ha szakmailag elismert ügyvédhez fordul, a bevett gyakorlat a perfinanszírozói háttér igénybevétele. A pereket menedzselő társaságok mögött általában hatalmas befektetői csoportok állnak, akik piaci alapon biztosítják a megfelelő anyagi hátteret, magukra vállalva az ügy teljes anyagi kockázatát.

Mi szívesen futunk az Ön pénze után!

Irodánk, a müncheni székhelyű Iulius Paulus GmbH & Co. KG perfinanszírozó és projektlebonyolító társaságként egyedülálló módon Európa 32 országában több tízezer károsult teherautó tulajdonos érdekeit képviseli. A müncheni bíróságon folyamatosan, havi rendszerességgel adjuk be az újabb és újabb kártérítési pereket, nem csak kivárunk vagy spekulálunk. Szintén fontos leszögezni, hogy nem csoportos, hanem egyéni pereket kezdeményezünk, vagyis minden ügyfelünkért külön harcolunk, mert véleményünk szerint így érhető el a legjobb eredmény.

Ehhez stabil pénzügyi háttérrel és jól felkészült szakértői csapattal is rendelkezünk. Képesek vagyunk arra, hogy az akár több évig elhúzódó pereskedést is finanszírozni tudjuk úgy, hogy ügyfeleinket egyetlen eurónyi perköltség se terhelje. Tehát, ha Ön a kamionkartell ügyben velünk szerződik, nem kell sem regisztrációs díjat, sem perköltséget fizetnie. Munkánk költségeit teljes egészében a sikerdíjból, azaz az elért kártérítésből kapott részesedésből finanszírozzuk. Ha nem nyerünk, akkor mi álljuk a perköltségeket, Önt semmilyen kifizetés, kockázat nem terheli, vagyis velünk nem veszíthet semmit. Ide kattintva felveheti cégünkkel a kapcsolatot, és amennyiben szimpatikusnak találja ajánlatunkat, engedje meg, hogy maratoni futókat megszégyenítő kitartással fussunk az Ön pénze után. Mi nem adjuk fel, az utolsó “méterekig” küzdünk, hogy aztán közösen szakíthassuk át a célszalagot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!