szponzorált tartalom

2020.01.03. 11:07

Elrontott repjegyek – olcsó nyaralások

Utazni szeretünk, de ha messzebb szeretnénk menni, mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Viszont ha szerencsések vagyunk, akkor kifoghatunk extrém olcsó repjegyeket. Elmondjuk, hogy ez hogyan lehetséges és kell-e számolni rejtett költségekkel, ha sikerül jó áron tikettet vásárolni.

Az utazásunk előtt hónapokkal elkezdünk tervezgetni, információt gyűjteni. Rengeteg weboldalt és ajánlatot átnézünk, mielőtt lecsapnánk valamelyik kedvező ajánlatra, hogy a legjobb áron foglaljuk le szállásunkat, vásároljuk meg repülőjegyünket. Ha mázlink van, akkor az eredeti ár töredékéért juthatunk hozzá a menetjegyünkhöz, ami nem átverés és nem kell többlet költséggel számolnunk. Ilyen elrontott jegyekkel már sokan utaztak a ferihegyi repülőtérről.

Error Fare – elrontott repülőjegy

Amikor repülőjegyet vásárolunk, legyen az fapados, akkor az általunk kifizetendő összeg több tételből tevődik össze. Az alap jegyár mellett adókat és illetékeket tartalmaz. Annak, hogy rossz ár van a weblapon feltüntetve, általában három oka lehet. Vagy emberi tévedésről beszélünk (csak az nem hibázik, aki nem dolgozik), vagy egy előforduló rendszer hibáról van szó. Vannak olyan esetek, amikor több társaság tarifáját kombináljuk egy jegyen és nem jól adódnak össze az összegek (például egy nagyobb légitársaság egy kisebbel együttműködve ad ki jegyeket).

A modern technika ellenére is bevett szokás, hogy a foglalási rendszerbe emberek töltik fel az árakat, ami elég nagy hibalehetőséget von maga után. Ilyenkor vagy egy nulla maradhat le, vagy egy tizedes vessző kerül rossz helyre, vagy kerül ki rossz formátumban.

A rendszerhibák esetében sokszor nem tudjuk, mi okozza a problémát. Az Online Travel Agency weboldalaknál, ahol az utazással kapcsolatos foglalásokat megtehetjük, legyen szó repjegyről, autóbérlésről vagy szállásról, foglaláskor nem jól adódnak össze a költségek, például az üzemanyag pótdíj lemarad. Ilyenkor valahol a programban van átmeneti hiba. A hibázás bárhol előfordulhat, akár a fapados járatoknál is.

Az elrontott repülőjegyekre véletlenül bukkanunk a neten, vagy híre szájról szájra terjed

Érvényes foglalás, többletkiadás nélkül

Felmerülhet bennünk a gyanú, hogy ha ilyen jegyre sikerül szert tennünk, akkor a vásárlásunkat a társaság érvénytelenítheti, és a nyaralásunk kútba esik, vagy követelheti a különbözet megfizetését. Ha lefoglaltuk és kifizettük jegyünket, akkor a légitársaságnak elvben muszáj lenyelnie a békát, Viszont a szállásfoglalással várjunk pár napot, hogy biztosan elfogadták –e, vagy esetleg a hibás áron vett jegyek törlésre kerültek.

Sajnos a kedvezményes jegyvásárlásra rákeresni nem igen lehet. Az ilyen lehetőségekre csak véletlenül találunk rá, amikor jókor vagyunk jó helyen, vagy valaki felhívja figyelmünket rá, és mi azonnal cselekszünk.

Még faragjunk a kiadásokon

Ha sikerült olcsón repülőjegyre és szállásra szert tennünk, akkor még van olyan apró részlet, melyre ha előre gondolunk, szintén pénzt spórolhatunk meg. Ez a reptéri transzfer, melyről rendszeresen elfelejtkezünk és az utolsó pillanatban intézzük kijutásunkat a reptérre. Pedig van arra lehetőség, hogy hónapokkal az indulási időpont előtt online foglaljunk szabadtéri parkolót a légikikötőben. Vannak olyan őrzött, védett parkolók Ferihegyen, ahol akár hosszabb időre is otthagyhatjuk járgányunkat. Így kényelmesen, saját személygépkocsinkkal érkezhetünk, melyet biztonságban tudhatunk visszaérkezésünkig.

Ha ilyen lehetőséggel találkozunk, azonnal csapjunk le rá, hisz ilyen alkalmak ritkán adódnak. Az utazás pedig felejthetetlen élményeket, örök emlékeket ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!