Átadták a munkaterületet a kivitelező cégnek

2020.02.18. 11:30

Indul az uszodaépítés Várpalotán

Hivatalosan is átadta a munkaterületet a beruházó, illetve a kivitelező cég képviselőinek a várpalotai önkormányzat, így hosszú előkészítést követően elindul a várpalotai tanuszoda építése. A tervek szerint a 2021/22-es tanév kezdetére készül el a létesítmény.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta polgármester a kivitelező Vemév-Szer Kft. képviselőivel a leendő uszoda helyszínén

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Ez az első fontos lépés a gyakorlati megvalósítás érdekében. Decemberben közzétettük, hogy megvan a nyertes kivitelező, januárban bejelentettük országgyűlési képviselőnkkel, Kontrát Károllyal, hogy a kormány biztosítja a tanuszoda építéséhez szükséges 1,194 milliárd forintos forrást, aláírtuk a szerződést a kivitelezővel, a mai napon pedig a munkaterület átadására került sor. Az önkormányzat képviselői mellett jelen voltak a beruházást végző, BMSK Zrt. nevű országos szervezet, illetve a kivitelező Vemév-Szer Építő- és Szerelőipari Kft. képviselői is a helyszínen. Ilyenkor a munka kezdéséhez szükséges információkat átadjuk egymásnak, illetve polgármesterként az önkormányzat támogató nyilatkozatát is átnyújtottam a szakembereknek – mondta el kérdésünkre a helyszínen Campanari-Talabér Márta.

A Fehérvári út melletti parkban, Várpalota belvárosában épül meg a
létesítmény
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Várpalota polgármestere hozzátette, a kivitelezőnek 480 napja van a teljesítésre a műszaki átadás-átvételi időszakon túl. Egyszerűsítve: ha minden a tervek szerint alakul, a 2021/22-es tanév kezdésére elkészül a várpalotai tanuszoda.

Ahogy arról már a Napló hasábjain is beszámoltunk, a tanuszoda a régi 8-as úttal párhuzamosan helyezkedik majd el, s Makovecz-típusterv alapján épül. Ami a méreteket illeti, a nagymedence 25 méter hosszú, 15 méter széles és 1,90 méter mély lesz, s kialakítanak majd egy tanmedencét is az úszást még csak tanuló gyermekeknek. A nappali órákban a fiatalok úszásoktatását szolgálja az intézmény, azonban a kora reggeli, az esti, illetve a hétvégi időszakban bárki használhatja majd a várpalotai uszodát. Fontos kiemelni, hogy nemcsak az építés, hanem a létesítmény fenntartása is a magyar állam feladata lesz majd.

Campanari-Talabér Márta polgármester a kivitelező Vemév-Szer Kft. képviselőivel a leendő uszoda helyszínén
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A beruházás keretében a parkolást is megoldja a várpalotai önkormányzat. Campanari-Talabér Márta kérdésünkre elmondta, a várható autó- forgalom nem a társasházakat fogja terhelni, az uszoda előtti rész mellett új parkolót alakítanak ki ugyanis a Fehérvári út másik oldalán, a Várpalotai Közszolgáltató Kft. területén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!