csaknem félezer főt érint

2020.05.13. 14:03

Augusztusban megszünteti nemesvámosi termelési tevékenységét az MTD Hungária

Az MTD 2020. augusztus 7-én megszünteti a termelési tevékenységét a nemesvámosi gyárában, erről szerdán tájékoztatták az üzem dolgozóit.

Két hétre leállt a termelés a nemesvámosi gyárban

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az intézkedés várhatóan 465 főt érint az 1996 óta működő MTD Hungária Kft.-nél.

A vállalat úgy döntött, hogy reagál a gyorsan változó piaci körülményekre, és a fűnyírótraktorok, akkumulátorral működtetett szerszámok és robotok jövőorientált termékszegmenseinek gyártását az USA-ban és Izraelben található üzemeibe koncentrálja.

Ennek ellenére Magyarország továbbra is fontos része marad az MTD Products AG európai szervezetének, és a jövőben értékesítési, adminisztratív és logisztikai feladatokat lát el. Az MTD ezért nagyjából 55 munkahelyet tart fent a régióban.

A döntés az MTD általános gyártási kapacitásainak jobb kiaknázásán alapult, különös tekintettel a költséghatékony termelési modellel rendelkező amerikai gyárakra. Az MTD azt várja, hogy ezáltal versenyképesebb árú termékeket tud biztosítani az EMEA piac számára. – tudtuk meg a vállalat sajtóközleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!