Házi finomságokat rendelhetünk a kékkúti farmról

Helyi termelők egészséges, minőségi alapanyagokból készült termékeihez úgy is hozzájuthatnak a környékbeli településeken élők, ha leadják rendelésüket és házhoz szállítást igényelnek.

Borsos Renáta

Keszthelyi Tibor sajtkészítés alkalmával

Keszthelyi Eníd és férje, Keszthelyi Tibor évek óta jól működő családi gazdaságot vezet. Eddig portájuknak a csodájára jártak, reggelizőteraszukon a szezonban sokszor előre be kellett jelentkezni, hogy helyet kapjanak az odalátogatók.

A gyönyörű és varázslatos, magyar Toscanaként már oly sokszor aposztrofált Káli-medencében megteremtett csodás légkört most egy ideig nélkülözni kell, nem élvezhető a család professzionális vendéglátása, de az egészséges, minőségi alapanyagokból készült tejtermékekről, kefirről, házi joghurtról, sajtokról, házi szalámiról és a változatos szörpkínálatról nem kell lemondani.

A családi gazdaság portékái Fotók: archív

A járványhelyzet miatt átállt a családi gazdaság a házhoz szállításra. Most nem ők várják portájukhoz a vendégeket, hanem inkább eljuttatják gazdaságuk legjavát a megrendelőkhöz.

Az emberek sokat tehetnek egészségükért, ha a járványos időszakban a kiegyensúlyozott, értékes és egészséges táplálkozás mellett teszik le a voksukat. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ehhez nem kell kitenni a lábukat otthonról, nem kell boltba menni, sorban állni, csupán leadni a rendelést, és átvenni a minőségi árut.

Keszthelyi Tibor sajtkészítés alkalmával

A rendelés egy internet­alapú táblázatos rendszerben működik, tudtuk meg Enídtől. Ez a folyamat biztosítja, hogy a házaspár tudja, mivel mikor készüljenek, hiszen más érési folyamata van egy kemény, illetve egy lágy sajtnak. Arra külön figyelmet fordítanak, hogy a csomagolás környezetbarát legyen. A tejes-joghurtos üvegek és sajtkrémes dobozok újra felhasználhatóak. Számukra a legfontosabb, hogy ellássák azokat a családokat, amelyek tőlük rendelnek. Szállítanak a településükön túlra, Tihany és Tapolca irányába is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!