fejlesztés

2020.07.30. 19:53

Jól halad a kivitelezés: Aszfaltozási munkák és járdaépítés a Pápai úton

Jövő tavaszra újul meg a megyeszékhely közlekedésében meghatározó Pápai út.

Marton Attila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Csik Richárd önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnöke a helyszínen elmondta, az elmúlt években kezdődött fejlesztéssorozatban megújultak és megújulnak az északi iparterület és a Dózsaváros legforgalmasabb útjai. Jelenleg párhuzamosan folyik a Pápai út teljes megújítása és a Kistó utca burkolatának felújítása. Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője kitartást kért a lakóktól a kivitelezési munkálatok és az ezzel járó forgalomkorlátozások miatt, egyben köszönetet mondott a városfejlesztési irodának és a kivitelezőnek, hogy a lakók észrevételeit a fejlesztésnél figyelembe vették. Hozzátette, a veszprémiek 21. századi minőségű utat vehetnek birtokba jövő tavasszal.

Halmay Gábor és Csik Richárd
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Liszi Zoltán, a Strabag építésvezetője kérdésünkre elmondta, a közelmúltban befejezték a Csatár-hegyi körforgalomtól a Henger utcáig tartó szakaszon az útfelújítást. Kiemelte, ma a Pápai úton a Táncsics és a Semmelweis utcák közötti szakaszon aszfaltoznak, emiatt jelentős fennakadásra kell számítania a közlekedőknek: az autósok félpályás jelzőőrös irányítás mellett haladhatnak. Az építésvezető hozzátette, építik a járdákat, és elkészültek a buszmegállók betonozásával is a Pápai úton, valamint várhatóan augusztus közepéig mintegy egy kilométeren kap aszfaltréteget a Pápai út. Miután jelentős forgalom mellett végzik a szakemberek a munkálatokat, így a közlekedőktől azt kérik, körültekintéssel, és a sebességkorlátozásokat betartva haladjanak.

A Pápai út felújítását az önkormányzat az európai uniós TOP-programban elnyert forrásból finanszírozza, a beruházás bruttó 1,1 milliárd forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!