Fontos fejlesztések a Magyar Falu Program keretében

2020.08.06. 11:30

Látványos sportcsarnok épül a lovardából Hajmáskéren

A Magyar Falu Program keretében 29,8 millió forintból önkormányzati tulajdonú utak újulhatnak meg, a temetőbe kétmillió forintot nyertek árnyékoló építésére, ötmillió forint támogatást kaptak az óvoda udvar felújítására, játékok vásárlására és közel hárommilliót nyertek a védőnői szolgálat részére eszközök beszerzésére és felújítási munkákra. Emellett látványosan halad az egykori lovarda átépítése tornateremmé a településen.

Molnár Sándor

Kiss Dénes építésvezető, Köbli Miklós polgármester és Ovádi Péter és az épülő sportcsarnok bejárása során

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Öt méter szélességben új burkolatot kapott az út a község északi felén. A felújítástól azt is várják a helyiek, hogy idevonzza majd a beruházókat és az új vállalkozásoktól iparűzési adóhoz juthat a település – tudtuk meg Köbli Miklós polgármestertől, aki a legújabb fejlesztéseket járta végig Ovádi Péter országgyűlési képviselővel.

Az egykori lovardában folyó munkálatokról Kiss Dénes, a kivitelező VeszprémBer Zrt. építésvezetője tájékoztatta a bejárás résztvevőit. A műemléképületet kormányzati támogatással vásárolta meg az önkormányzat, majd elkészíttették a terveket. A lovarda látványos újjászületése egy közel 10 éves folyamat végére tesz pontot, és végre lesz egy tágas, „A” típusú tornaterme Hajmáskérnek. A projekt összköltsége az ingatlan megvásárlásától a kivitelezésig közel félmilliárd forintot tesz ki. A várhatóan október végére elkészülő tornateremnek köszönhetően a helyi gyerekeket többet mozoghatnak majd és fellendülhet a sportélet a településen.

Kiss Dénes építésvezető, Köbli Miklós polgármester és Ovádi Péter és az épülő sportcsarnok bejárása során

– Nagyon fontos az, hogy évről-évre fejlődik Hajmáskér, és olyan nagy volumenű beruházásokat is végrehajthatnak a kormány segítségével, az önkormányzat hathatós támogatásával és előkészítésével, mint a sportcsarnok beruházás – fogalmazott a fejlesztéseket bejáró körútján Ovádi Péter, aki szerint az ország egyik legszebb sportcsarnoka épül itt úgy, hogy egy gyönyörű műemlék épületet őriznek meg.

A képviselő nagyon örül annak, hogy ilyen aktív Hajmáskér önkormányzata, és olyan megnyert pályázatokat tudhatnak magukénak, mint például az útfejlesztés is, mert egy település akkor tud jól gazdálkodni, ha van ipara és vannak olyan vállalkozások helyben, amelyek munkát adnak az ott élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!