Azért fejlesztenek és tesztelnek, hogy ne legyenek balesetek az utakon

2020.09.24. 18:39

Felavatták a Continental új tesztpályáját

A Continental Automotive Hungary Kft. Fejlesztési Központja jelentős beruházást hajtott végre a veszprémi tesztpályájának átépítésével. A fejlesztés nyomán Kelet-Európa legnagyobb járműdinamikai tesztpályáját mondhatja magáénak a Continental Magyarországon. A 9,7 milliárd forintos beruházás, amelyhez a magyar kormány egymilliárd 460 millió forintos támogatást biztosított, 130 új munkahelyet teremt.

Molnár Sándor

20200924 Veszprém Continental. a veszprémi Continental Tesztpálya hivatalos megnyitó ünnepsége. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A nemzetközi vírushelyzethez igazodva, egy innovatív megoldás keretében, online élő közvetítés formájában avatta fel a Continental az új veszprémi tesztpályáját. A szűk körű eseményen részt vett és beszédet mondott Pápai Tamás, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Pék Zoltán a veszprémi gyár Fejlesztési Központjának vezetője. Videóüzenetben csatlakozott hozzájuk Matthias Matic alelnök, a Continental Járműdinamikai üzletágának vezetője is.

Szijjártó Péter beszédében hangsúlyozta, hogy az autóipar egy új korszak előtt áll, mert a világjárvány és a viharos gyorsaságú technikai fejlődés előrébb hozták az igényt a közúti közlekedés és az autóvezetés teljes digitalizációjára vonatkozóan. Az önvezető autók és kamionok, valamint az internet alapú megoldások iránti kereslet rendkívüli sebességgel nő. Az új korszak új beruházásokat indukál, ami óriási lehetőséget rejt hazánk számára is, amit autóipar hagyományaink, a magyar munkaerő szorgalma és képzettsége, a stabilitás és a pozitív beruházási környezet nyomán ki is használunk majd.

Szijjártó Péter is beszédet mondott a veszprémi tesztpálya avató ünnepségén
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A miniszter szerint a veszprémi beruházás is azt mutatja, hogy a legmagasabb technológiai színvonalon teljesítő világvállalatok is bíznak Magyarországban, a magyarországi beruházási környezetben és a magyar emberekben. Szijjártó Péter köszönte a Continental magyarországi vezetőinek, hogy mindig kiálltak a hazai gyárak, telephelyek, központok mellett. Biztosította őket arról, hogy a magyar kormány teljes támogatását tudhatják a hátuk mögött, amikor a beruházások hazánkba hozataláért versengenek.

Pápai Tamás ügyvezető igazgató köszöntőjében elmondta, hogy a Continentalon belül Magyarország fókusz ország, ahol 10 telephelyen, nyolcezer munkatárs dolgozik azért, hogy a biztonság mindenkihez eljusson a mindennapokban. A vállalatcsoport az egyik zászlós hajója annak, hogy a gépkocsibalesetek áldozatainak a számát nullára csökkentsék.

Pápai Tamás ügyvezető igazgató szerint Magyarország fókusz ország a Continentalon belül
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az új tesztpályán valós körülmények között, igazi gépjárművekkel, veszélyes környezetben tudják kipróbálni a fejlesztéseiket, így gyorsan és hatékonyan képesek fontos megoldásokat nyújtani az emberek és az autóipar számára is.

Az új beruházás öt modult biztosít a tesztelési igények teljesítéséhez. Ezek a dinamikai felület, a kezelhetőségi pálya, a fékfelület, az emelkedő és lejtő modul, továbbá a döntött gyorsítósáv.

A Continental mérnökei és szakemberei a Veszprém-Gyulafirátóti tesztpályán a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében tesztelnek és fejlesztenek azért, hogy a közeli jövőben ne legyenek balesetek az utakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!