hirdetés

2020.12.28. 10:27

Sarokkanapé és virágállvány – a tökéletes kombináció

Amikor egy nappali, különösen egy amerikai típusú nappali megtervezéséhez kezdünk, fontos a sarokkanapé kiválasztása. Egyszerre dizájnos és praktikus egy ilyen bútordarab, amelyet még inkább fel lehet dobni, ha stílusban hozzá illő virágállványt rakunk mellé.

Forrás: United Photo Studio/Shutterstock.com

Egy egész szoba alapja lehet a sarokkanapé

A sarokkanapék a legdivatosabb bútordarabok közé tartoznak. Egy nappali megtervezésekor általában ezzel kezdődik a „hozzávalók” beszerzése, különösen igaz ez akkor, ha egyterű, amerikai típusú beltérről beszélünk. Nem véletlen ez, hisz nem csupán a divatos kialakításuk jelent vonzerőt, hanem a praktikus funkciók is. Ha a sarokkanapékat említjük, több típusból választhatunk, általában ehhez figyelembe kell venni a szoba adottságait. Ha megvannak a méretek, azt kell eldöntenünk, milyen legyen a bútor kialakítása. Vannak baloldali és jobboldali sarokkanapék, léteznek U-alakú és változtatható, moduláris megoldások. Mivel egy sarokkanapé általában éveken át szolgálja a kényelmünket, ezt a döntést egyszer kell csak meghozni, akkor viszont muszáj jól választani, hogy illeszkedjen a szoba enteriőrjébe.

Fotó: United Photo Studio/Shutterstock.com

Extra fekhely, praktikus tároló

A sarokkanapénak több előnye van. Egyrészt praktikusan kitölti a teret, olyan eldugott pontokat is, amelyeket másra nem lehetne használni. Funkcionál vendégágyként, amennyiben kinyitható modellt választunk, hosszú távú alvóhelynek azonban nem javasolják ezeket a bútorokat. Amennyiben ágyneműtartós kialakítást veszünk, a sarokkanapéval együtt rengeteg tárolóhelyet is kapunk, amelybe az ágyneműn kívül a nem használt ruhák, téli kabátok, szezonális eszközök kerülhetnek.

Élővé teszi a szobát a virágállvány a rajta helyet kapó növények által

Ahhoz, hogy a sarokkanapé egyedi látványt nyújtson a nappaliban, kell még valami „fűszer”, valami különlegesség, amellyel tökéletes összképet alkothat. Ezek a kiegészítők lehetnek a virágállványok, amelyek nem csak dizájndarabok, hanem olyan polcrendszerek is, amelyek élővé teszik a nappalit. Egyrészt azért, mert többnyire természetes fából készülnek, sokkal inkább viszont azzal, hogy helyet adnak a növényeknek, élővirágoknak. Egy sarokkanapé kiváló választás az otthonunk megtervezésénél, még jobban feldobható azonban, ha egy virágállványt is választunk mellé kiegészítésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!