Százezrek utaztak a balatoni kompon

Félmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) kompjain július közepéig Szántód és Tihany között, és augusztus közepéig várhatóan egymillióan veszik igénybe a balatoni kompokat, közölte a Bahart.

Kovács Erika

Forrás: Bahart

Azt mondták, a három nyári hónapra tehető a balatoni kompok éves forgalmának 70-75 százaléka, a legforgalmasabb hétvégeken folyamatosan közlekedő négy komp akár 15 ezer, illetve 20 ezer utast is átszállít naponta egyik partról a másikra, ami megegyezik a decemberi, illetve januári teljes forgalommal.

2021 első hat hónapjában a kompokon szállított személyek száma még hét százalékkal elmaradt a 2019-es, kiemelt év forgalmától, a július viszont már kiemelkedő eredményeket hozott. Az adatok szerint a kerékpáros közlekedés is egyre népszerűbb, mely júliusban 6,3 százalékos emelkedést mutatott.

Augusztus 30-ig az első komp Szántód-révből hat óra 40 perckor, az utolsó 23 óra 20 perckor indul, Tihany-révből pedig hét órakor indul az első, és 23 óra 40 perckor az utolsó járat. Napközben a forgalom szerint folyamatosan járnak a két part között a kompok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!