Rekord született a Bahartnál: köszöntötték az egymilliomodik komputast

A kaposvári Vida Gábor és családja az egymilliomodik komputas idén, akiket Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. vezérigazgatója értékes ajándékkal köszöntött a Kisfaludy komp fedélzetén augusztus 19-én.

Kovács Erika

A kaposvári Vida Gábort és családját Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatója köszöntötte a Kisfaludy kompon abból az alkalomból, hogy egymillomodik utasként szálltak fel Szántód-révnél

Forrás: Bahart

Az idei egymilliomodik komputast 10 nappal korábban köszöntötték, mint 2017-ben, és két nappal előbb a 2019-es eddigi rekordévhez képest.

A kaposvári Vida Gábor és családja Szántód-révnél szállt fel a Kisfaludy kompra, hogy kiránduljanak a tó északi partján, illetve Veszprémben. A fedélzeten Veigl Gábor vezérigazgatótól értékes ajándékot kaptak, mellyel a társaság kompjain és hajóin utazhatnak 2022 végéig.

A kaposvári Vida Gábort és családját Veigl Gábor, a Bahart vezérigazgatója köszöntötte a Kisfaludy kompon abból az alkalomból, hogy egymilliomodik utasként szálltak fel Szántód-révnél Fotó: Bahart

A Bahart kompjain az utóbbi években minden esztendőben több mint egymillióan utaztak, idén pedig ismét kimagasló forgalomra lehet számítani. Ha a jelenlegi trend folytatódik, év végén több mint 20 éves rekord dőlhet meg.

- Idén augusztus 19-ig 149 ezerrel, mintegy 17,8 százalékkal több utast és 58 ezerrel több gépkocsit, valamint 7,1 százalékkal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántód-rév és Tihany-rév között a tavalyi év azonos időszakához képest. A személyhajózásban is érzékeljük a forgalomnövekedést, az utasszám meghaladta a 485 ezret, ami 101 267-tel több az előző évinél, így várhatóan idén is 600 ezer fölé emelkedhet az utasok száma a szezon végére – mondta el Veigl Gábor vezérigazgató.

Nagyon népszerűek a kompok a Balatonnál, rengetegen utaznak így a tó déli és az északi partja között Fotó: Pesthy Márton/Napló

Elhangzott, a kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, a nyári hónapokban az utasszám egy-egy erősebb napon akár a 17-18 ezret is meghaladja. A kompok augusztus 29-ig főidényi menetrend szerint közlekednek, az első komp Szántód-révből hat óra 40 perckor, az utolsó 23 óra 20 perckor indul. Tihany-révből reggel hét órakor indul az első és 23 óra 40 perckor az utolsó kompjárat. Napközben, igazodva a forgalomhoz, folyamatosan járnak. Idén szeptember 18-án nagyszabású ünnepséggel tiszteleg a Bahart a 175 éves balatoni hajózás előtt: Balatonfüred partjainál a teljes balatoni flottát felvonultató jubileumi díszszemlén csodálhatja meg a közönség a hajókat és a kompokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!