Veszprém és a Bakony–Balaton-régió ünnepel

2023.01.09. 12:47

Látványos ünnepi programok Veszprémben az EKF-év megnyitóján

Egyedülálló, történelmi jelenőségű lehetőséget kapott az Európa Kulturális Fővárosa-programév megrendezéséhez Veszprém és a Bakony, Balaton térsége, hangsúlyozta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő az EKF nyitóünnepét bemutató budapesti sajtótájékoztatón.

Osváth Sarolta

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója Fotó: Veszprém-Balaton 2023 Zrt.

A különleges, nagyszabású produkció mellett egész nap, sőt egész hétvégén kísérőprogramok várják a Veszprémbe és környékére látogatókat. Ez nemcsak hivatalossá teszi az EKF-év beköszöntét, hanem egy örömünnep is, amelyet az utcákra kivonuló közönség, a lebonyolító csapat, kultúrakedvelők, a város, a régió szerelmesei együtt élhetnek meg. A műsorokat három helyszínen – Kossuth utca, Óváros tér, vár – tartják.

Az ünnepi megnyitót a Duna Televízió élőben közvetíti,  a hétvégi eseményekről az m5 is beszámol, tudtuk meg Markovits Alíztól, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatójától. A programra mintegy 10 ezer vendéget várnak. 

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, az EKF-pályázat révén Veszprém 2030-ra elérheti, hogy Európa húsz legélhetőbb városának egyike legyen. 

Az imént véget ért sajtótájékoztatóról később bővebben is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!