Bővítették a veszprémi telephelyet

2023.11.16. 20:00

Már a jövőnek adták át a jelen logisztikai központját

Korszerű logisztikai központtal bővítette veszprémi telephelyét a Balluff Kft. Lépésükkel négy helyi raktárukat vonták össze, az új csarnok biztosítja mostantól a szükséges nagyobb kapacitást. Az új logisztikai központot november 16-án adták át.

Benkő Péter

Kulcsár Zsolt, Frank Nonnenmann és Ötvös Tamás a logisztikai csarnok átadóünnepségén

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Az intelligens raktározási rendszer magában foglal egy teljesen automatizált kisdobozos tárolási rendszert alkatrészek, félkész termékek számára a legoptimálisabb helykihasználás mellett, valamint egy szűk folyosós raktárrendszert a raklapoknak, hosszú áruknak. Mindkét rendszer nagy szállító és emelési sebességet tesz lehetővé optimális helykihasználással, működés közben a raktározási folyamat leállása nélkül gyorsan, rugalmasan bővíthetők.

Az ünnepélyes átadáson szóba került a cég veszprémi működésének elmúlt harmincöt éve, mely időszak során mindig az új technológiák alkalmazását, a magas minőséget helyezték középpontba. Az új logisztikai központ átadása egy új mérföldkő a cég életében. Porga Gyula polgármester mind a cég, mind a város történetében fontos lépésnek nevezte a beruházást, utalva arra, ez volt az első nyugat-európai cég, egy családi vállalkozás, mely Veszprémbe települt, amit igen bátor döntésnek nevezett. Az elmúlt évtizedek bizonyítják, a város befogadta az újfajta munkakultúrát, a szerves fejlődés, a fontos tanulási folyamat minden fél részéről kiemelt szerepet kapott. – Amikor a Balluff stratégiai döntéseket hoz, azokban Veszprém mindig szerepel – emlékeztetett, bízva abban, a racionális döntések mellett érzelmi kötődés is kialakult. Kiemelte, a cégre mindig számíthatott a város, de a Pannon Egyetem is.

Frank Nonnenmann, a Balluff GmbH ügyvezető igazgatója és a globális ellátási lánc vezetője elmondta, a százkét évre visszatekintő anyacég történelemkönyvében a veszprémi beruházás egy új fejezet. Kiemelte IT-csapatukat, mely jelentős szerepet játszott a megvalósított technológia létrejöttében. Majd rámutatott, nem csupán egy logisztikai projektről van most szó, hanem a város és a térség fejlesztéséről is, hiszen fontos számukra ez a régió. Hondo Santos, a Balluff globális logisztikai ellátási lánc vezetője büszkén mondta el, a beruházás minden nagyobb fennakadás nélkül zajlott le, és a fenntarthatóság melletti elköteleződésüket is tükrözi.

Az átadáson Ötvös Tamás, a Balluff Elektronika Kft. ügyvezetője visszatekintett az elmúlt, közel három és fél évtizedre, az 1989-es évtől kezdve, amikor a Balluff első nyugat-európai beruházóként megjelent Veszprémben. Kiemelte a tudatos fejlesztéseket, a várossal kialakított jó kapcsolatot, a közös kezdeményezéseket, az oktatás, a sport, a kultúra támogatását, mely dolgozóik és a város életében pozitív hatással bír. Elmondta, jelenleg négy telephellyel rendelkeznek, ebből kettő Veszprémben, egy Csetényben található. – A proaktív vállalat merészen állt mindig az új kihívások elé, ilyen volt öt éve a csetényi beruházás, de ilyen az új veszprémi csarnok felépítése, beüzemelése. Ezt a központot a jövőnek építettük, része a nemzetközi logisztikai hálózatnak Európában és azon kívül. Figyelembe vettük a munkaerő-utánpótlás nehézségeit, emiatt döntöttünk az automatizált raktározás mellett, azonban rendelkezünk jövőbe mutató tervekkel, melyek a veszprémi gyár szerepét, stabilitását, jövőképét erősítik. Az nem csak gyártó központ, jelentős a kutatás-fejlesztése is, ezeket szolgálja ki a korszerű logisztikai bázis.

Az átadás keretében a vendégek megtekintettek egy kisfilmet az új központ építéséről, beüzemeléséről, az alkalmazott raktározási technológiáról, majd a valóságban is bejárták az új logisztikai központot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!