A gazdaság motorjai

2024.01.20. 08:00

A legtöbb adót fizető vállalatokat köszöntötték Pápán

Pápa Város Önkormányzata az idei évben is köszöntötte a város legtöbb adót befizető társaságait. A városháza nagytermében tartott összejövetel meghívott vendége Suppan Gergely makrogazdasági elemzésért felelős helyettes államtitkár volt, mellette Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester is részt vett az előadással egybekötött köszöntőn.

Haraszti Gábor

Kovács Zoltán és Áldozó Tamás a legnagyobb adózó gazdasági társaságok képviselőit köszöntötte

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A vállalkozói fogadáson a meghívott vendég, Suppan Gergely makrogazdasági elemzésért felelős helyettes államtitkár az infláció elleni harcról, az idei évi kilátásokról, az energiaár-robbanás hatásairól, a reálbérek alakulásáról tájékoztatta a hallgatóságot. Mint mondta, a gazdasági növekedés tartós helyreállítása három pilléren valósulhat meg: a fogyasztás, valamint a beruházások helyreállítása és az álláskeresők aktivitásának növelése. A cél, hogy az ország visszatérjen a négyszázalékos inflációhoz.

Pápa Város Önkormányzata az idei évben is köszöntötte a város legtöbb adót befizető társaságait
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A megjelenteket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki megnyitóbeszédében szólt az álláskeresők arányának változásáról, a vendégéjszakák, az iparűzési adó bevételeinek alakulásáról, a városi beruházásokról és fejlesztésekről, az egy főre és egy háztartásra jutó vásárlóerő-indexről, ezzel kapcsolatban a városvezető kiemelte, a megyei jogú városokhoz és a megyeszékhelyekhez viszonyítva Pápa a középmezőnyben helyezkedik el.

– Amikor a helyi gazdaság erősödik és a társaságnak több lesz a bevétele, akkor több iparűzési adó érkezik az önkormányzathoz. A 2x2 sávos úttal bekapcsolódtunk a hazai autópálya-hálózatba, annak minden előnyével és hátrányával. Azt szeretném, hogy mind a bérek, mind a lakosságszám tekintetében a nyertesek oldalán legyünk, ez közös felelősségünk – fogalmazott a városvezető.

Kovács Zoltán, Melegh Sándor, Éri Gergely (a Yanfeng Kft. képviselői) és Áldozó Tamás a díjátadáson 
Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Kovács Zoltán és Áldozó Tamás a legnagyobb adózó gazdasági társaságok képviselőit köszöntötte, mint elhangzott, 2023-ban a legtöbb helyi adót a Yanfeng Kft. fizette be a város kasszájába. A második legnagyobb adózó az Astotech Bt., a harmadik pedig a Pápai Hús Kft. volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!