Színpadként is funkcionál majd

2024.05.27. 08:00

Átadták a felújított pavilont Devecserben

A devecseri Berta parkban Ferenczi Gábor polgármester avatta fel a megújult pavilont.

Tóth B. Zsuzsa

A felújított pavilon átadási ünnepségén a helyi óvodások és iskolások adtak műsort

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen Ferenczi Gábor elmondta, hogy az önkormányzat 2018-ban nyert forrást arra, hogy az egykori járási Berta-kórház mintegy hétezer négyzetméternyi épületét és az ahhoz tartozó egyhektáros területet újjáépítse. 

– Először a főépület készült el, aztán annak folytatásában tavaly egy közösségi tér, idén pedig a két új háziorvosi rendelőt alakítottunk ki. Közben a parkosítást is elkezdtük, 2021-ben készült el a terület Miskei utcai részén a japánkert, majd kialakítottunk egy rózsakertet, magyar kertet székely kapuval, amely a park bejárata is egyben. Elkészült egy babajátszótér, de nagyon hiányzott a pavilon rendbe tétele. Több mint két évtizeden keresztül használhatatlan volt, de mivel nagyon rossz állapotban volt az építmény, leszedettük róla a régi cserepet az önkéntes tűzoltó egyesülettel. Idén jutottunk el oda, hogy már csak ez az egy építmény rendbe tétele hiányzott ahhoz, hogy elmondhassuk, hogy rendezett körülmények fogadják azokat, akik a parkba látogatnak. Az önkormányzat a pavilon újjáépítésével Szabó Ádám devecseri vállalkozót, ácsmestert bízta meg, aki a munkát rendkívül jó minőségben készítette el. A lépcsőt a Városüzemeltetési Kft. munkatársai és Magyar Károly asztalosmester készítette. Bízom benne, hogy a pavilon a jövőben rendezvények megtartásánál fedett színpadként funkcionál, valamint a hétköznapokon pihenőhelynek használhatjuk. A helyszínen kerti bútorokat is elhelyezünk – mondta a polgármester. 

Az avatás során Ferenczi Gábor, kisfia, Miron, Nyárs Hajnalka alpolgármester, valamint Rosta Zoltán önkormányzati képviselő együtt vágta át a nemzeti színű szalagot, azt követően a helyi óvodások és iskolások táncos, verses műsort adtak, majd közös táncra invitáltak mindenkit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában