ránk zuhan az ég

2018.08.10. 18:41

Felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú riasztást Veszprém megyére

Délutántól egy hidegfront hatására északnyugat felől szervezettebb, heves zivatarok érhetik el az országot, illetve alakulhatnak ki a Dunántúlon (főleg annak nyugati és középső részein).

Éjjel zivatarokra az ország nyugati és északi felén számíthatunk szórványosan, majd szombaton egyre inkább egy délnyugat-északkeleti tengely mentén (hozzávetőlegesen a Kaposvár-Salgótarján vonal széles sávjában) fordulhatnak elő egyre csökkenő számban – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatarokhoz felhőszakadás (>25-30 mm), néhol 80-90 km/h-t meghaladó széllökés és nagyobb szemű jég is társulhat,

megyénk nagy részére is elsőfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt.

A vmeteo előrejelzése szerint pénteken a front maga előtt meleg levegőt pumpál a mediterrán térségből, ezért ismét 30°C fölé melegszik a levegő mérsékelt délies légmozgás mellett. A közeledő nem túl erős front előtt már a kora esti órákban labilizálódhat a légkör, zápor, zivatar előfordulhat.

Maga a front valamikor szombat kora reggel vonul át, ekkor nagyobb csapadék is hullhat, amennyiben láncba szerveződnek a zivatartömbök és van rá esély, hirtelen viharos széllökések is előfordulhatnak,

ezért pl. a kerti könnyebb dolgokat érdemes még péntek délután biztonságba helyezni.

 

Ha Önnél már leszakadt az ég, villámlik és potyog a jégeső, küldjön róla fotót a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!