időjárás

2019.01.08. 12:31

Napközben a hó esett, később ónos esőre is számíthatunk

Kedden egy tőlünk északra vonuló ciklon és a hozzá tartozó melegfronti felhőzet határozza meg időjárásunkat. A front csapadékzónája napközben átvonul felettünk, intenzív csapadék 11 és 15 óra között valószínű.

veol.hu, Tóth B. Zsuzsa, Balogh Ákos, Kovács Erika, Borsos Renáta

Veszprém Pápai út Fotó: Balogh Ákos

Ez többnyire hó formájában érkezik, azonban a magasban enyhülés kezdődik, így az időszak végén havas eső, fagyott eső is előfordulhat, foltokban, kis mennyiségben az ónos eső sem kizárt. A késő délutáni szárazabb időszakot követően az esti, éjszakai órákban ismét többször számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, ez havas eső, fagyott eső, ónos eső egyaránt lehet, ennek mennyisége azonban már nem lesz jelentős. Általában mérsékelt marad a délnyugati szél. A hőmérséklet napközben, estére elérheti az 1°C-ot.

Személyvonat halad a hóesésben Vinye és Porva-Csesznek vasútállomás között a Cuha-völgyében 2019. január 8-án Fotók: Máthé Zoltán/MTI

Szerdán többnyire erősen felhős, borult lesz az ég felettünk. Többször előfordulhat gyenge csapadék, amely ismét vegyesen alakul, havas eső, eső mellett az ónos eső sem kizárt, ez utóbbira főként az esti órákban számíthatunk nagyobb mennyiségben, de máskor is előfordulhat. A mérsékelt északnyugati szelet többször élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet reggel fagypont közelében lesz, a maximum 2°C körül ígérkezik.

Távolabbi kilátások

A következő napok időjárása is a változékonyság jegyében zajlik, gyakran érkeznek frontok, a csapadék formája pedig továbbra is vegyes képet mutat – írja a vmeteo.hu.

Ajka

Délutánra elállt a havazás, a forgalomban az időjárási körülményeknek megfelelően a biztonságos közlekedés szabályait betartva gond nélkül lehetett haladni, fennakadás nem történt. A parkok még a szombati jelentős havazásnak köszönhetően hóval fedettek, és néhány útszakasz is hókásás, latyakos. A késő esti órákra a hőmérséklet csökkenésével fokozott csúszásveszéllyel kell számolni. Érdemes körültekintően, kellő óvintézkedést betartva közlekedni.

Fotó: Borsos Renáta

Tapolca

Kedden délelőtt nagy pelyhekben kezdett esni a hó a városban és környékén, kora délutánra egy-két centiméternyi csapadék hullott, amely nem olvadt el. Az utak havasak, csúsznak, de járhatóak mindenhol. A járdákon még a múlt hét végi jegesedés nyomai is ott vannak, a rá hullott hótól nem látszik a jég, így most még veszélyesebb a gyalogos közlekedés.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Veszprém

Veszprémben is erőteljes a havazás, fehérek az utak.

Veszprém Pápai út Fotó: Balogh Ákos

Folyamatosan takarítja az utakat a Magyar Közút, a nyolcas főút jól járható.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Alsóörs

Sűrű hóesés kezdődött kedden délelőtt, ahogy az időjósok előre jelezték. A Balatonhoz is megérkezett a havazás, egy pár esernyővel sétált az alsóörsi mólónál, a vadkacsák pedig a tó olvadt részén gyülekeztek, ugyanis a Balatont jégbe fagyasztották a mínuszok amelynek vastagsága mindössze néhány millimėter.

Fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!